Grazie Signore

​Grazie Signore

​
​Grazie Signore ​

A Milli Takım'da Kuntz'un ayrılığından sonra açıkçası yeniden yabancı hoca getirilmesini beklemiyordum. Fakat Montella, kariyeri ve tecrübesiyle tartışılmaz bir isim.

İtalyan teknik adamın kadro tercihinde şaşırdığım tek isim Samet Akaydin'di. Eski öğrencisini Adana Demirspor'dan tanıyor. Onun döneminde Tayyip Talha Sanuç ile stoperde iyi bir ikili oluşturmuşlardı. Fakat Samet şu an Fenerbahçe'de şans bulamıyor. Bu nedenle daha hazır olan futbolculardan birinin çağrılması gerektiğini düşünüyorum. Yine de Samet'in Hırvatistan ve Letonya maçlarındaki performansı, sanki sezon başından beri yüksek seviyede düzenli oynuyormuş izlenimi verdi.

Montella, daha ilk sınavında güçlü Hırvatistan deplasmanında iyi bir iş çıkardı. Santrforsuz çıkmasının nedenini ve oyun planını maçtan önce net şekilde anlattı ve anlattığı gibi de oldu. Milliler, Barış ve Kerem'e atılan uzun toplarla Hırvatistan kalesinde çok sayıda pozisyona girdi ve bu pozisyonlardan birinde gelen golle karşılaşmadan galip ayrıldık. Fakat ikinci yarının özellikle son 20 dakikası takım çok fazla geri çekildi. Bu da Montella'ya eksi olarak yazar.

Letonya maçına da hemen hemen Hırvatistan maçındaki 11'le çıktı İtalyan teknik adam. İrfan yerine Yunus'u sahaya sürdü ve meyvesini de aldı. Açıkçası Hırvatistan maçındaki kurguyla Letonya karşısında sahaya çıkmasını yadırgadım. Çünkü Hırvatistan'a karşı farklı oyun oynarsın, Letonya'ya karşı farklı. Bu nedenle santrforda Barış Alper yerine Cenk Tosun ya da Bertuğ Yıldırım ile başlamak daha doğru olurdu. Bunu 4-0 kazanmamıza rağmen söylüyorum.

Genel olarak Montella'nın milli takımımıza kattıklarından memnunum. Açıkçası, spor servisinde arkadaşlarımızla ettiğimiz sohbetlerde "Şenol Güneş'ten sonra Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü olabilir" diyen biriyim. TFF biraz gecikse belki de düşündüğüm gibi olacaktı. TFF'nin son zamanlarda aldığı en doğru, belki de tek doğru karar Montella'yı getirmek. Bu nedenle tebrik ederim. Montella'ya da kısa sürede bize tattırdığı mutluluk için teşekkür ederim. Grazie Signore.

Milli takımın evi Konya olsun

A Milli Takım'a en iyi desteği veren şehir şüphesiz Konya. Konya'daki her milli maçta tribünler tıklım tıklım doluyor ve bu, takıma olumlu yansıyor.

EURO 2016 yolunda 3-0'lık Hollanda galibiyeti ve turnuva bileti aldığımız İzlanda maçı unutulmazlar arasında. EURO 2020'ye giderken Fransa'yı da yine Konya'da mağlup ettik. Son olarak Letonya'yı da yine Konya'da devirip EURO 2024'e gidiyoruz. İngiltere'deki Wembley Stadı nasıl milli takımın eviyse, Konya Büyükşehir Stadı da A Milli Takımımızın evi olmalı. Ayrıca İtalya ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz 2032 Avrupa Şampiyonası'nda da Konya mutlaka 5 şehirden biri olmalı. Konya bunu hak ediyor.