İnsan beynine çip takmak için yıllardır çalışıyor

Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk’ın insanların beyinlerine çip yerleştirmek için kurduğu ve sadece bu alanda çalışan şirketi Neuralink, ilk insan deneyi için gönüllüler aramaya başladı

Musk’ın, insanların yapay zekaya ayak uydurmasına yardımcı olmak için her şeyi kapsayan bir beyin bilgisayarı geliştirme vaatleri ABD ve dünyada tepki çekmişti.

Tepkileri dindirmek isteyen Musk, amacını daha süslü hale getirmek için Neuralink’i bir ‘tedavi şekli’ olarak sunmuş ve klinik çalışmalar için yeniden izin isteyince bu kez başarılı olmuştu.

Musk şimdi beynini kullandırmaya razı olacak felçli hastalar arıyor. Ona sorarsanız amaç tabii ki daha iyi bir dünya kurmak.

Hatta daha yüksek muhakeme ve anksiyeteyi yani gelecek endişesini yok edebileceğini savunmuştu.

Böyle bir şeyin olması için takılan çipin insan beynine birtakım komutlar vermesi gerekmez mi?

Yıllar boyu maymunlar üzerinde çip deneyi yapan Musk, daha önce beyin çipi takılı video oyunu oynayan maymunların videosunu yayınlaşmıştı.

Deneylerde kullanılan 8 maymun ölmüştü. Hayvan hakları savunucuları ise deneylerde kullanılan 23 maymundan 15'inin öldüğünü iddia etmişti.

Musk'ın cevabı ise deneylerde ölümcül hastalığı olan maymunları kullanıyoruz demek oldu.

Gerçek Hayat'ın 1079. sayısında Frekans ve Yüksek Teknoloji Uzmanı Tuncay Uludağ'a beyin çipini sorduğumuzda bunun mümkün olamayacağını çünkü beynin çip takılabilir elektronik bir yapı olmadığını ifade etmişti.

Yani aslında olmayacak bir hayal ile insanlığı uyutarak asıl amaçlarını gizliyorlar.