İstanbul'un tarih kokan sokakları: Arnavutköy rehberi!

Arnavutköy'ün en popüler mekanları
Arnavutköy'ün en popüler mekanları

Bugün İstanbul'un tarih kokan sokaklarına keyifli bir yolculuğa çıkıyoruz. Git gide popülerleşmesine karşın, nostaljik ruhunu ve mahalle kültürünü hala muhafaza edebilen Arnavutköy, İstanbul'un nadir tarihi semtlerinden biri. Tarihi yalıları ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla ünlü semt, eski günlerin sıcaklığını hissedebileceğiniz huzurlu bir atmosfere sahip. Açılan yeni mekanlarla birlikte gün geçtikçe popülaritesi artsa da karakterini hala koruyan Arnavutköy'ü bugün hep birlikte keşfediyoruz.

İÇİNDEKİLER

Hide

Arnavutköy'ün gözdesi Hide, 2020'den bu yana sosyal medyanın en popüler mekanları arasında. Yeşillikler içinde, şehrin karmaşasından uzak, sakin bir bahçe atmosferine sahip olan Hide, mevsime göre güncellediği menüsüyle üst düzey bir lezzet deneyimi sunmasının yanı sıra, sunduğu keyifli atmosferiyle de bu popülariteyi uzun zaman muhafaza edecek gibi duruyor.

Adresi: Arnavutköy, Arnavutköy Dere Sok. No:8, 34345 Beşiktaş / İstanbul

Antica Locanda

Renkli mermerlerle süslenmiş bahçesinde, deniz ürünlü ev yapımı makarnalardan oluşan menüsünü incelerken kendinizi adeta İtalya'da hissedeceğiniz şehrin en havalı İtalyanlarından Antica Locanda'nın büyüleyici dekorasyonu ve şef Gian Carlo Talerico'nun mutfakta gerçekleştirdiği şovu sonrası burası sizin de favori mekanlarınızdan biri olabilir...

Adresi: Arnavutköy, Satış Meydanı Sk. No. 12, 34345 Beşiktaş / İstanbul

Melina Kantina

Arnavutköy'ün gizemli lezzet noktalarından biri olan Melina Kantina, kendine özgü atmosferi ve lezzet dolu menüsüyle her geçene gün misafirlerini büyülüyor. Deniz manzarası eşliğinde, şehrin karmaşasından uzaklaşarak keyifli bir mola için şehrin en ideal mekanlarından biri olan Melina Kantina, özenle hazırlanan yemekleri ve sıcak atmosferiyle unutulmaz bir gastronomik deneyim sunuyor.

Adresi: Arnavutköy, Satış Meydanı Sk. No:21, 34345 Beşiktaş / İstanbul

Coni & Co

Coni&Co, Arnavutköy'de keşfedilmeye değer bir fast-food cenneti. Yenilenen menüsüyle öne çıkan bu lezzet noktasında özel soslar, çıtır tavuklar ve benzersiz hamburgerler sizi bekliyor. 24 saat süren marine işleminden geçen kanatlar, Karadeniz'den gelen trüflerle hazırlanan trüflü mayonez sosuyla birleşiyor ve misafirlerinin aklını başından alıyor.

Adresi: Arnavutköy, Sebzeci Bayram Sk. No:8 D:10A, 34345 Beşiktaş / İstanbul

Doorstep Coffee Shop

Sahile yakın konumu ile dikkat çeken Doorstep; take away seçeneği sunan, minimal tasarımı, güler yüzlü personeli ve huzurlu müzikleriyle beğeni topluyor. Mekan unsuz, şekersiz ve vegan atıştırmalıklarıyla çeşitli damak zevklerine hitap ediyor. Yolunuzun Arnavutköy'e düştüğü bir günde mutlaka Doorstep'e uğrayın ve benim için espresso bazlı muhteşem kahvelerinden birinin tadına bakın...

Adresi: Francalı Sokak, Bebek Arnavutköy Cd No: 93A, 34345 Beşiktaş / İstanbul