Kapatın tiyatronun perdelerini

Kapatın tiyatronun perdelerini
Kapatın tiyatronun perdelerini

Süper Lig'de günler geçtikçe kaos zirve yapıyor. Başrolde hakemler, Fenerbahçe ile Galatasaray maçlarında verilen kararlar ve TFF var. Kamuoyunda lig bu iki takımın etrafında dizayn ediliyor hissiyatı var. Toplumları birleştirici gücü olan futbol, bambaşka bir amaç için kullanılıyor gibi.

Kasımpaşa - Fenerbahçe maçında verilen penaltı ne kadar skandalsa, Galatasaray - Antalyaspor maçındaki kararlar da en az o kadar skandal.

Bu lig böyle oynanacaksa, iki takım arasındaki şampiyonluk yarışı böyle çirkinliklerle devam edecekse, kupayı ortadan ikiye bölüp iki takıma verin ve ligi bitirin. Çünkü şu an yapılan şey toplumu bölmekten başka bir şey değil. Böyle bir ligi nasıl pazarlamayı planlıyorsunuz ki?

Icardi'nin görüntüleri montaj mı?

Hafta içinde Icardi'nin Ankaragücü maçında tribünlere yaptığı hareket gündem oldu. Galatasaray camiası görüntülerin montaj olduğunu iddia etti ama PFDK 1 maç ceza verdi. Dolayısıyla akıllara 2 soru geliyor:

Görüntü montajsa niye ceza verildi?

Görüntü gerçekse niye 1 maç ceza verildi?

Şampiyonluk yarışındaki iki takım da an itibarıyla TFF'nin tüm kurullarıyla istifasını istiyor. Daha önce de Beşiktaş dâhil birçok kulüp TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifasını istemişti ama Büyükekşi bunları duymazdan geliyor. Amacı nedir bilmiyorum ama Türk futboluna en çok zarar veren kişi olduğu apaçık ortada.

Derbide ne olacak?

Olası hakem skandallarını bir kenara bırakırsak, Beşiktaş - Galatasaray derbisi kısır geçebilir. Beşiktaş, Santos döneminde az gol yiyor ve hücum etkinliği çok kısıtlı. Galatasaray neredeyse her maçta rakiplerine net pozisyonlar veriyor ama hücum kalitesi düşük Beşiktaş bunu değerlendirebilir mi emin değilim. Sıkıcı bir maç olacağını düşünüyorum. Hakem ön planda olmaz inşallah diyeceğim ama pek de umudum yok açıkçası. Hak eden kazansın.