Kruvasan peşinde İstanbul rotası!

İstanbul'un en iyi kruvasancıları
İstanbul'un en iyi kruvasancıları

Bazen güne başlarken, bazen gün ortasında, bazen gün sonunda kendimizi ödüllendirmek istediğimizde. Tadıyla ve mis gibi kokusuyla ne zaman, nerede olursanız olun mutlu olmanız için tek bir kruvasan çoğu zaman işe yarayabilir. Kruvasan sevdalıları ve İstanbul'un en iyi kruvasanını arayan gerçek gurmeler buraya! Her ısırıkta kendinizi Paris sokaklarında hissedeceğiniz o kruvasancılar bu yazımda sizleri bekliyor...

İÇİNDEKİLER

Origami Kruvasan

İstanbul'da en iyi kruvasan nerede yenir? Sorusuna cevap aramaya başladıysanız karşınıza çıkmama ihtimalinin epey düşük olduğu Origami ile listemize başlayalım. Limon kremalı kruvasanını her ne kadar benim favorim olsa da siz kendi damak tadınıza göre bir seçim yapın ve Nişantaşı sokaklarında asla pişman olmamanın tadını çıkarın!

Adresi: Teşvikiye, Nişantaşı Ihlamur Yolu Sk. No:17 D:1A, 34365 Şişli/İstanbul

Mum's Kafe

Karaköy'ün en sevilenlerinden Mum's, İstanbul'daki en kruvasanın da adreslerinden biri. Birbirinden nefis kruvasan çeşitleriyle gönlümde yeri her ne kadar ayrı olsa da buraya dair söyleyebileceğim en önemli şeylerden biri de imkanınız varsa Mums'a hafta sonu değil de hafta içi uğramanız.

Adresi: Kemankeş Karamustafa Paşa, Fransız Geçidi Sokağı, 1/16 D:17, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Brekkie Breakfast Club

Yoğurtçu Parkı'nın tam karşısında yer alan Brekkie, İstanbul'da en iyi kruvasanın peşine düşen herkesin mutlaka yolunun kesişeceği ender mekanlardan biri. Şehrin en iyi kruvasanlarını bulabileceğiniz Brekkie'nin bana göre tek olumsuz yanı ise fazla rağbet görmesi sebebiyle aksayan servisine karşı alınan %10 kuver ücreti.

Adresi: Osmanağa, Yoğurtçu Parkı Cd No:24/1, 34714 Kadıköy/İstanbul

Flan Bakery

Anadolu yakasının en sevilen mekanlarından biri olan Flan, lezzetli kruvasanlarıyla bir defa gidenin bir daha vazgeçemediği ender mekanlardan biri. Göztepe 60. Yıl Parkı yakınlarında bulunan Flan'a dair söyleyebileceğim en önemli şeylerden biri buraya mutlaka güne başlarken veya gün ortasında gitmeniz. Akşam saatlerinde kruvasanlar bitmiş olacağından Flan'dan üzgün ayrılma ihtimaliniz oldukça yüksek.

Adresi: Caddebostan Mahallesi, Prof. Dr.Hulusi Behçet Cd. Arzu Apt, No:28/B, 34730 Kadıköy/İstanbul

Ethique Plant-Based

Bir kruvasancıda bulunacak her şeyin bitki bazlı muadillerinin bulunduğu bu vegan kafe, bana göre şehrin ve Kadıköy'ün en sıcak mekanları arasında. Yumurta, un, süt, tereyağı yerine bitki bazlı alternatiflerle birbirinden nefis kruvasanların yapıldığı bu Ethique, veganların da Kadıköy'de en sevdiği adresler arasında.

Adresi: Göztepe, Volkan Sk. Pırlanta Sitesi B Blok No:1/1D, 34720 Kadıköy/İstanbul

Season Artisan Bakery

Çikolatalı kruvasan, hibiskuslu limonata, mükemmel konum ve Bebek'in göbeğinde artizan ürünlerin satıldığı kusursuz bir fırın. Yediği her şeyden tat almasını bilenlere özel bir mekan olan Season Artisan Bakery'nin olumsuz tek tarafı ise ortalamanın bir tık üstünde olan fiyatları...

Adresi: Bebek, Küçük Bebek Cd. No:15-17, 34342 Beşiktaş/İstanbul