Kruvasan severlere 5 mekan!

​Kruvasan severlere 5 mekan!
​Kruvasan severlere 5 mekan!

Tadını bilenlerin nerede olursa olsun gidip yediği kruvasanı İstanbul'da birçok farklı mekanda bulmak mümkün. Ancak maalesef istenilen o dış çıtırlığı ve tereyağı kokusunu ise her yerde bulabilmek oldukça zor. İşte kruvasan tutkunlarının İstanbul'da mutlaka denemesi gereken o mekanlar.

İÇİNDEKİLER

Kruvasan İstanbul

İstanbul'un en iddialı mekanları arasında yer alan Kruvasan İstanbul, en az Paris'te yer alanlar kadar lezzetli kruvasanlara sahip. İçi yumuşacık dışı çıtır olan kruvasanlarıyla 'İyi ki gelmişiz' diyeceğiniz bu mekan, birbirinden farklı çeşitleriyle hem sabah kahvaltısında hem de arkadaşınızla kahve sohbetlerinize eşlik edecek lezzetler sunuyor.

Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No:10, 34365 Şişli/İstanbul

Mums Cafe

Karaköy'de canınız kruvasan çektiyse bence mutlaka gitmeniz gereken mekan Mums Cafe. Aslında menüsünde sadece kruvasan bulunmayan bu mekan, tereyağı kokusu alacağınız kruvasanlarla İstanbul'un en iyileri arasında.

Kemankeş Karamustafa Paşa, Fransız Gç Sokağı 1/16 D:17, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Brekkie Breakfast Club

Anadolu Yakası'nın en iyi kruvasan mekanı hiç kuşkusuz Brekkie Breakfast Club. Günün hangi saati giderseniz gidin önünde kuyruk görebileceğiz bu mekan, Fransız usulü kruvasanın İstanbul şubesi. Gidenin tekrar tekrar gitmek istediği Brekkie Breakfast Club, kruvasanla harmanladığı kahvaltı tabaklarıyla da sabaha daha güzel başlamanızı sağlıyor.

Osmanağa, Yoğurtçu Parkı Cd No:24/1, 34714 Kadıköy/İstanbul

Origami Kruvasan

Nişantaşı taraflarındaysanız ve lezzet molası vermek istiyorsanız Origami Kruvasan keyifli bir tercih olacaktır. Tatlıdan tuzluya kadar birçok farklı seçenek sunan bu mekanda kesinlikle denemeniz gereken lezzet ise vişne dolgulu kruvasan.

Teşvikiye, Nişantaşı Ihlamur Yolu Sk. No:17 D:1A, 34365 Şişli/İstanbul

Sour & Sweet Artisan Bakery

Hem Caddebostan hem de Suadiye şubesiyle ekşi mayalı ürün sevenlerin gözdesi olan Sour & Sweet Artisan Bakery, çıtır çıtır kruvasanlar sunuyor. Ayrıca bu mekan sadece ekmeklerinde değil aynı zamanda kruvasanlarında da ekşi maya kullanıyor.

Caddebostan, Caddebostan Plaj Yolu Sk. No:8 A, 34728 Kadıköy/İstanbul