Mezopotamya'ya açılan kapı: Mardin!

Mardin'de ne yenir?
Mardin'de ne yenir?

Farklı dinlerin ve dillerin buluşma noktası olan Mardin, şüphesiz ki her köşesi bambaşka bir kültüre sahip ülkemizde mutlaka görülmesi gereken nadir yerlerden biri. Türk, Arap ve Süryani kültürlerinin harmanlandığı Mardin'i ziyaret etme planı bulunan herkes buraya! Mardin'de ne yenir? Mardin'de nerede yemek yenir? Mardin'de nerede kahvaltı yapılır? Mardin'de geleneksel ne yenir? Gibi tüm sorularınızın cevabı bu yazıda sizleri bekliyor!

İÇİNDEKİLER

Cercis Murat Konağı

Güneydoğu Anadolu mutfağının en başarılı temsilcilerinden biri olan Cersis Murat Konağı, bir Mardin seyahati esnasında mutlaka gidilmesi gereken o mekanlardan yalnızca biri. Fix menü şeklinde hizmet verdiği için ne yiyeceğinizi uzun uzun düşünmenize gerek kalmayacak Cersis Murat Konağı'nda yemeklerinize eşlik edecek enfes reyhan şerbetinin tadını uzun bir süre unutamayacaksınız.

Adresi: Şar, 1. Cadde No:517, 47100 Artuklu / Mardin

Leyli Muse Mutfak

Mekanın kapısından adım atar atmaz kendinizi bambaşka bir dünyada gibi hissedeceğiniz Leyli Muse Mutfak, işletmecesi Nihat Bey'in arkeolog olması sebebiyle dekorasyonda sıkça yer verilmiş antika parçalar ve eşsiz yemeklerle Mardin'de mutlaka ziyaret edilmesi gereken o mekanlardan biri. Mardin'in en meşhur lezzetlerinden biri olan kaburga dolmasının en leziz versiyonunu bulabileceğiniz Leyli Muse Mutfak, Mardin rehberinize en üst sıralardan girmeyi hak ediyor.

Adresi: Cumhuriyet meydanı, Şar Mahallesi.227, Çavırlı Sokak. No:4, Mardin müzesi yanı, 47100 Artuklu/Mardin

Kebapçı Yusuf Usta

Mardin'e kadar gelmişken iyi bir kebap yemeden eve dönmek olur mu? Diyenler için yöresel yemeklere minik bir ara. Kebapçı Yusuf Usta'da tadabileceğiniz enfes kebap çeşitlerine bir de Mardin kebabını ekleyin ve ilk Mardin seyahatinizde Kebapçı Yusuf Usta'yı ziyaret etmeyi sakın ihmal etmeyin.

Adresi: Fatih Petrol (400mt) ilerisi, Ümitköy Sitesi, Altı Midyat Caddesi, Artuklu / Mardin

Doboo Restaurant

Süryani mutfağına ait bir et yemeği olan dobonun en orijinal versiyonunu bulabileceğiniz Doboo restaurant, eşsiz Mardin yemeklerinin yanı sıra büyüleyici bir manzaraya da doyabileceğiniz en doğru adreslerden biri. Merkezi konumu ve birbirinden nefis yemekleriyle Mardin'de nerede ne yenir? Sorusuna cevap arayanlar Doboo'yu mutlaka kaydetmeli.

Adresi: Emir Hamamı yanı,1. Cadde, No:172, 47100 Artuklu / Mardin

Antik Sur Restaurant

'Biz Mardin'e kadar gitmişken bir sıra gecesine katılmadan dönmek istemiyoruz Lokmacım' diyenler buraya! Amacı yemek yemekten ziyade, eğlenceli bir sıra gecesine katılmak olanlar Antik Sur Restaurant'tan daha iyi bir adres bulamayacağınıza emin olabilirsiniz.

Adresi: Medrese, 47100 Artuklu / Mardin

Kafro's Pizzeria

Midyat merkezden yaklaşık olarak 15 dakika uzaklıkta bulunan bir Süryani köyünde bulunan Kafro's Pizzeria, ince hamurlu pizzaları ve birbirinden nefis sosları ile Kafro köyünde gizlenmiş bir cennet desek abartmış olmayız. 'Mardin yemeklerine küçük bir ara verelim' dediğiniz an rotanızı epey bozuk yollarına rağmen her şeye değecek Kafro's Pizzeria'ya çevirin.

Adresi: Elbeğendi, 47500 Midyat/Mardin

Seyr-i Merdin

Mardin'de nerede kahvaltı edilir? Sorusuna cevap arayan herkesi şöyle alalım. Seyr-i Merdin kafe, uzun uzadıya izlemekten sıkılmayacağınız Mezopotamya manzarası ve çay keyfini saatlerce uzatmak isteyeceğiniz o kahvaltısıyla Mardin'de kahvaltının en iyi adresi.

Adresi: Teker, Cumhuriyet Caddesi No:249, 47100 Artuklu/Mardin