Michelin Rehberi açılsın: Dereköy Lokantası!

Dereköy Lokantası
Dereköy Lokantası

Geçtiğimiz yazımda Michelin yıldızı almaya hak kazanan mekanların yanı sıra, Bib Gourmand kategorisinde değerlendirilen ve Michelin tavsiye rehberinde yer almayı hak eden mekanlardan da söz etmiştim. Bu yazımda sizlere o mekanlardan birinden söz etmek istiyorum. Michelin rotasını Bodrum'a çeviriyoruz!

Bodrum'un kaosundan uzakta, adını aldığı Dereköy sınırlarında fine dining bir şef restoranı olarak hizmet veren Dereköy Lokantası yemek yemeyi her şeyden önce yeni bir deneyim olarak gören herkesi mutlu edecek her şey var... Dana ragu, otlu yaprak ciğer, ballı gemici böreği ve mevsim sebzelerinden yapılmış mücver ve acılı çikolatalı mus bence Dereköy lokantasının enleri!

Menüdeki her şey mevsime göre değiştiğinden önünüze lezzetsiz bir yemeğin gelme olasılığının otomatik olarak yarı yarıya azaldığı Dereköy Lokantası'na dair söylemem gereken en önemli şeylerden birinin de buranın diğer şef restoranları aksine daha samimi bir ortama sahip olduğu... Bu sebeple keyifli bir yaz akşamında kendinizi en rahat hissedeceğiniz kıyafetlerinizi ve çakıl taşlarıyla döşeli yerlerinde rahat yürüyebilmeniz için mümkünse en sevdiğiniz spor ayakkabınızı giymeniz yeterli!

'Nerede olursam olayım, iyi yemeğin peşinden giderim' diyen herkesin Bodrum sınırlarına yolu düştüğünde mutlaka uğraması gerektiğine inandığım Dereköy Lokantası, Türk mutfağına ait tanıdığımız tüm lezzetleri yeniden modern bir pencereden yorumlayarak aklınızdan uzun süre çıkmayacak eşsiz bir deneyim için Gümüşlük yolunda sizleri bekliyor!