Moda'nın lezzet durakları

Moda'nın lezzet durakları
Moda'nın lezzet durakları

Bugün sizlerle sokakları denize açılan Moda'ya gidiyoruz. Anadolu Yakası'nın en kıymetli ve en gözde rotası olan Moda, sadece tarihi köşkleri ve mahallesiyle değil aynı zamanda lezzet noktalarıyla da kendisine çekiyor. Hafta sonunuzu Moda'da geçirmek istiyorsanız huzur dolu sokaklardan lezzetin kapısını aralayacağınız mekanları sizler için listeledim. İşte Moda'da gitmeyi sevdiğim mekanlar...

İÇİNDEKİLER

Lil Bake

Moda'nın en sevilen lezzet duraklarından biri olan Lil Bake, kruvasanlarının görüntüsüyle ağzı sulandırıyor. Yedikçe mutlu eden bu mekan, günlük pasta çeşitleriyle de arkadaşlarınızın doğum gününü kutlayabileceğiniz sevimli bir mekan. Sadece tatlı yemek için kahvaltı için de tercih edilen Lil Bake, Moda'da gitmekten keyif aldığım bir mekan.

Caferağa, Bademaltı Sk. no:32/1, 34710 Kadıköy/İstanbul

700 GR

Moda'da kahvaltı yapmak isteyenlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer alan 700 GR, ekşi mayalı ekmekleriyle benim favorim. Sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorsanız gözünüz kapalı gelebileceğiniz bu mekan, günlük çorba çeşitleri ve koz patlıcanlı tulum peynirli tostuyla denemeye değer bir yer.

Caferağa, Cafer Ağa Mahallesi Ruşen Ağa Sok No: 3 /C, Moda, 34710 Kadıköy/İstanbul

Çikolata Dükkanı

Nostaljik dekorasyonuyla önünden geçerken insanı içine çeken Çikolata Dükkanı, Moda'nın en iyi artizan çikolatacılarından. Küçücük bir mekan olduğundan dolayı uzun uzun oturmalara pek müsait olmayan bu mekanda her zaman yer bulmak ise çok zor. Çikolata seviyorsanız kendinizi kaybedeceğinize emin olduğum Çikolata Dükkanı, renk renk ev yapımı çikolatalarıyla size gülümsüyor olacak.

Caferağa, Yeni Fikir Sk. No:1, 34710 Kadıköy/İstanbul

Bubada

İçeri girdiğiniz andan itibaren ne yiyeceğinizi şaşıracağınız o mekan Bubada. Salatadan sandviçe, falafelden çıtır soğan halkasına kadar bambaşka lezzetler sunan bu mekan, arkadaşlarınızla gitmeye değecek bir yer. Söylemeden geçmeyeyim kahvenizin yanına tercih edeceğiniz cookie ve browni çeşitleri de hafızalarda yer ediyor.

Caferağa, Dr. Esat Işık Cd. No:42/A, 34170 Kadıköy/İstanbul

Po Juicery

Son zamanlarda popüler olan sıvı beslenme akımını yakından takip ediyorsanız eğer o zaman Moda'da gideceğiniz yer belli: Po Juicery. Hem meyveli hem de sebzeli taze taze sıkılmış içecekleriyle Moda turu yapmak için bahane bulacağınız bu mekan, salata ve tuzlu ekmek üstü seçenekleriyle de mide kazınmalarınıza çözüm oluyor.

Caferağa, Ağabey Sk. No:44/A, 34710 Kadıköy/İstanbul

Basta Street Food Bar

Moda'da fine dining bir mekan arıyorsanız o zaman Basta Street Food Bar tam size göre! Fine dining restoran şeflerinden olan Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş'ın ortaklaşa açtığı bu mekanda her şey bir fine dinig restoranda olduğu gibi belli aşamalardan geçiyor. Kuzu döş, dana kaburga, tavuk ve daha birçok farklı lezzetin lavaşa sarılarak sunulduğu Basta Street Food Bar, vejetaryen lezzetlerde sunuyor.

Caferağa, Sakız Sk. No:1, 34710 Kadıköy/İstanbul

Yuzu Moda

Asya mutfağına hayranlığınız varsa Moda'da Yuzu Moda'ya mutlaka gitmelisiniz. Tamamen vegan menüye sahip olan bu mekan, suşileri ve bun'larıyla her hafta sonu gitmek isteyeceğiniz bir yer. Ayrıca sakin dekorasyonuyla da Moda'nın kalabalıklığından sonra nefes alacağınız Yuzu Moda, yazları arka bahçesiyle keyfi ikiye katlıyor.

Caferağa, Şair Latifi Sk. No:41, 34710 Kadıköy/İstanbul