Seyahat & Gastronomi: Türkiye'nin en iyi gastronomi otelleri

Türkiye'nin en iyi gastronomi otelleri
Türkiye'nin en iyi gastronomi otelleri

Hayallerinizdeki lezzet yolculuğuna çıkmaya hazır olun! Ülkemizin eşsiz mutfak kültürünü keşfetmek ve unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşamak için bugün Türkiye'deki gastronomi otellerini benimle birlikte mercek altına almaya hazır mısınız? İzmir'den Gaziantep'e ülkemizin en ünlü gastronomi otellerini keşfetmek için yola çıkalım.

İÇİNDEKİLER

The Peninsula, İstanbul

Şehrin en yenilerinden The Peninsula, gastronomik bir deneyim ve unutulmaz bir konaklama için şehrin merkezinde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz lokasyonların başında yer alıyor. Michelin yıldızlı şef Fatih Tutak'ın yeni restoranı Gallada'nın da bünyesinde hizmet verdiği The Peninsula, kahvaltısından tutun da akşam yemeklerine kadar gurme lezzetlerde donatılmış eşsiz bir menüyle sizleri bekliyor.

Adresi: Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesi, Kemankeş Cd. No:34, 34425 Beyoğlu / İstanbul

Tasigo, Eskişehir

Keyifli bir hafta sonu kaçamağı için hızlı trene atlayarak kolaylıkla ulaşabileceğiniz Eskişehir'de unutamayacağınız bir gastronomik deneyim yaşamak isterseniz tercih etmeniz gereken tek adresin Tasigo olduğunu söylemezsem olmaz. Restoranından çıkan yemekleriyle aklınızı başınızdan alacak olsa da Tasigo'nun asıl dillere destan şeyinin kahvaltısı olduğunu söyleyebilirim.

Adresi: Dede, 26030 Odunpazarı / Eskişehir

Manici Kasrı, Çanakkale

Manici Kasrı, Türkiye'nin henüz keşfedilmemiş Kuzey Ege sahilinde yer alan Yeşilyurt adlı güzel dağ köyünün merkezinde konumlanmıştır. Sadece 24 km uzaklıktaki antik Yunan kenti Assos'a olan yakınlığıyla dikkat çeken bu özel mekan, 16 benzersiz dekore edilmiş odasıyla konuklarına unutulmaz bir tatil sunmaktadır. Otel, günlük taze ürünlerle hazırlanan lezzetli köy kahvaltıları ile güne başlamanızı sağlarken, öğle ve akşam yemeklerinde Çanakkale'nin yöresel lezzetlerinden dünya mutfağına kadar geniş bir menü sunarak konuklara çeşitli seçenekler sunmaktadır.

Adresi: Yeşilyurt/Ayvacık/Çanakkale

Casa Lavanda Boutique Hotel & Restaurant, Şile

Yıllar önce keşfedilen ve Ulupelit'te satın alınan yazlık, rafine bir zevkle doğa oteline dönüştü. İstanbul'a yakın kaçış noktaları arasında favori olan bu mekan, yemyeşil çevresi ve şık tasarımı kadar mutfağıyla da öne çıkıyor. İtalya'da mimarlık eğitimi alan ve sonra gastronomi alanında kendini geliştiren şef Emre Şen uluslararası standartlarda lezzetleri sunuyor. Küçük üreticilere destek veren bu mekanın menüsünde ise en kaliteli malzemelerle hazırlanan rafine Akdeniz Mutfağı hakim.

Adresi: Ulupelit, Lavanda Hotel, Seçilmiş Sok No:2, 34980 Şile/İstanbul

Hotel Caeli, Eceabat

Eceabat'ta konumlanan Hotel Caeli, tarihi Gelibolu Yarımadası'nın zengin tarih, kültür ve doğal güzelliklerini içinde barındıran Porta Caeli bağlarına komşu 1700 dönümlük bir arazide yer alıyor. Caeli, şık tasarımıyla misafirlerini sıkmadan ağırlarken, ev konforunu lüks detaylarla da birleştiriyor. Yöresel malzemeler ve mevsimindeki ürünlerle hazırlanan Caeli menüsü, dünya mutfağından ilham alarak artizan dokunuşlarla yenilikçi lezzetler sunuyor. Gurme restoranda sunulan tüm yemekler, Caeli Çiftliği ve ekolojik bahçeden elde edilen malzemelerle özenle hazırlanıyor.

Adresi: Bahşi Mevkii, No: 423, 17902 Kumköy/Eceabat/Çanakkale