Tarihi köşkün lezzet dolu yeni imajı: Rawsters Moda

Tarihi köşkün lezzet dolu yeni imajı: Rawsters Moda
Tarihi köşkün lezzet dolu yeni imajı: Rawsters Moda

Bahar geldi havalar ısındı artık yolumuz bol bol Moda'ya çıkıyor. Moda'nın denize çıkan sokaklarında dolaşırken en sevdiğim aktivitelerin başında ise yeni açılmış mekanları keşfetmek geliyor. İstanbul'un en hareketli semtlerinden biri olan Moda son zamanlarda İstanbul'un lezzet noktaları arasında yer alıyor. Hal böyle olunca her gittiğimde Moda'da yeni açılan bir mekana denk gelmem oldukça olası. İşte o mekanlardan biri olan Rawsters bugün ki rotamızda yer alıyor.

Moda'nın denize açılan sokakları kadar meşhur olan bir diğer özelliği ise hemen hemen her sokağında en az iki üç tane köşk görebilmeniz. İşte o köşklerden biri olan Mahmut Ata Bey köşkü, uzun bir süre Moda Koleji olarak kullanıldıktan sonra bugünkü rotamız olan Rawsters'in yeni mekanı. Tarihi köşkün bahçesine girdiğiniz andan itibaren her detayını hayranlıkla incelemek isteyeceğiniz Rawsters'da "hangi köşede fotoğraf çeksem acaba?" diye düşünmeniz oldukça olası.

Ferah ve konforlu bahçesi tam bu havalar için ideal bir alan sunarken içeri girer girmez sizi karşılayan tarihi dokuyla aklınız karışıyor. "Ben mekanda yaşanmışlık ararım." diyenden tut, "Ben manzaralı mekan tercih ederim" diyene kadar herkesin ortak noktası olacak olan Rawsters, terasıyla kahvenizin yanına adalar manzarası ikram ediyor. İkram demişken mekanın asıl güzelliği olan lezzetlerinden bahsetmek istiyorum.

Günün her saati için kendinize uygun lezzetler bulabileceğiniz bu mekanda sabah saatlerinde olacaksanız o zaman o enfes tostlarından, simit sandviçlerinden veya kruvasanlarından birini yemeden dönmemeniz gerekiyor. Ama yok öğle veya akşam saatlerinde kahve ve tatlı ikilisiyle kafa dinlemek için gittiyseniz o zaman önerim ise çilekli ve espressolu kek veya torta della nonna. Kahve tercihini size bırakıyorum ama latteleri denemeye değer şimdiden söylemiş olayım.