Tarihin içerisinde gizli kalmış lezzet: Cemile Sultan Liman Han Restoranı

​Tarihin içerisinde gizli kalmış lezzet: Cemile Sultan Liman Han Restoranı
​Tarihin içerisinde gizli kalmış lezzet: Cemile Sultan Liman Han Restoranı

İstanbul'un en kalabalık ve bir o kadar da tarihi mekanlarından biri olan Eminönü, ne zaman gitsem kendimi kaybettiğim ve zamanının nasıl aktığını anlamadığım semtler arasında yer alıyor. Eminönü'nün kendisine has dokusunda kalabalıklar arasında kaybolurken acıktığımda kendimi bulduğum Cemile Sultan Liman Han Restoran'ı son zamanlarda gitmekten çok keyif aldığım mekanlardan biri. Hadi gelin tarihin içerisinde gizli kalmış bu mekana bir göz atalım.

1907 yılından beri Eminönü'nde yer alan Liman Han, İstanbul Ticaret Odası tarafından restore edilerek şık bir restorana dönüştürüldü. Tarihi olmasının yanı sıra her iki kıtayı da izleyebileceğiniz bu mekan, dünya mutfağından birçok lezzet sunuyor. Hanın en üst katında yer alan ve panoramik manzara sunan Cemile Sultan Liman Han, misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağırlayabileceğiniz bir mekan.

Türk ve Dünya mutfağından birçok lezzet sunmasının yanı sıra tap taze deniz ürünleriyle de sizi şaşırtacak olan bu mekanda şeflerin de özel tabaları bulunuyor. Ala carte olarak hizmet veren restoran, fırın sütlaçtan tramisuya kadar farklı tatlı seçenekleriyle de günü güzel bitirmenizi sağlıyor.

İster öğlen yemeği isterseniz de akşam şık bir yemek yemek için tercih edebileceğiniz Cemile Sultan Liman Han, fiyat olarak da bu tarz mekanlara göre oldukça makul seviyede. Hatta İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine yönelik de indirim saplanıyor. Eminönü'ndeyseniz ve acıktıysanız kesinlikle Cemile Sultan Liman Han'a bir şans vermelisiniz.