Mehmet Büyükekşi nasıl istifa eder?

Mehmet Büyükekşi neden istifa etmiyor?
Mehmet Büyükekşi neden istifa etmiyor?

Trabzonspor - Fenerbahçe maçından sonra, Türk futbolu için bir 'utanç gecesi' daha yaşandı. İlk değildi, bu kafayla 'son' olması da çok zor.

Bu kadar vahim olaydan sonra sahadaki futbolu konuşmaya gerek kalmıyor. Bunların niye yaşandığını irdelemek gerekiyor.

Trabzonspor - Fenerbahçe rekabeti hep gergin olmuştur. Bu 2010-11 sezonundan önce de böyleydi. 2010-11'den sonra daha da tırmanan gerginlik nedeniyle maçlar genelde olaylı geçiyordu ama Trabzonspor'un yeni stadyumunda bugüne kadar böyle bir gerginlik olmamıştı.

Trabzonspor camiasında şüphesiz "Fenerbahçe şampiyon olacaksa bile bizi yenerek olmasın" düşüncesi hakimdi. Bu nedenle tribündeki taraftar, işleri rakip takım için daha da zorlaştırmak istedi. Bu insani bir içgüdü, anlayabilirim. Fakat oyunu bu kadar durduracak ve soğutacak kadar yabancı madde yağmurunu anlayamam.

Oyun bu kadar durmasına rağmen maçı tatil etmeyen hakem Halil Umut Meler'i anlayamam.

Maçın çok gergin geçeceği belliyken, yeterli güvenliğin sağlanmamasını anlayamam.

  • Acaba birileri işin bu noktaya gelmesini mi istedi? Bu yüzden mi yeterli önlem alınmadı?

Olay sıcaklığını korurken, kendini savunan Fenerbahçeli futbolcuların ceza almaması kanaatindeydim. Fakat sonradan ortaya çıktı ki, işin içinde hem futbolcuların ağır tahriki hem de meşru müdafaayı aşan 'karşı saldırı' var. Bu nedenle etkisiz hale getirilen taraftara saldıran futbolcular da hak ettikleri cezayı almalı.

Gelelim TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye.

Türk futbolunda bundan daha kötüsü olmaz dedikçe hep daha kötüsü oluyor. En büyük skandalların Mehmet Büyükekşi döneminde gerçekleşmesi tesadüf olamaz. Bazılarını sıralayalım:

  • 4 Eylül 2022: Ankaragücü - Beşiktaş maçından sonra bir taraftar hakeme saldırmak istedi. Bunu önleyen Josef de Souza kırmızı kart gördü ve 1 maç ceza aldı.
  • 11 Aralık 2023: Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından dönemin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Halil Umut Meler'e saldırdı.
  • 19 Aralık 2023: İstanbulspor, Trabzonspor karşısındaki hakem kararları nedeniyle sahayı terk etti.
  • 29 Aralık 2023: Suudi Arabistan'da oynanması gereken Süper Kupa'da İstiklal Marşı ve Atatürk pankartları krizi yaşandı. Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya çıkmak istemeyince maç iptal oldu.
  • Son olarak 17 Mart 2024: Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından sahaya taraftar girdi. Fenerbahçeli futbolcular, Trabzonspor taraftarı ve Trabzonspor teknik heyeti saha içinde kavga etti.
  • 4 büyük kulübün öncülük ettiği birçok kulübün yanı sıra milyonlarca futbolsever, Büyükekşi'nin istifasını istiyor.

Peki bu kadar skandala rağmen niye koltuğu bırakmıyor? Daha ne olması gerekiyor? Cevabını ben bilmiyorum. Muhtemelen kendisi de dâhil kimse bilmiyor.