Türkiye’nin ilk ve tek termal kayak merkezi: Murat Dağı

Murat Dağı.
Murat Dağı.

Her yıl kış tatilini iple çekerim ve yeni bir pist/merkez bulma heyecanıyla düzenli olarak araştırma yaparım. Bugün, Türkiye'nin gerçek anlamda ‘gizli’ cennetlerinden biri olan, kış sporları ve termal turizmin eşsiz birleşimini sunan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi'nden bahsedeceğim. Kütahya'nın Gediz ilçesine 25 kilometre mesafedeki bu merkez, karla kaplı yamaçlarda kayak yaparken aynı zamanda termal suyun keyfini çıkarmanıza olanak tanıyor.

Ege Bölgesi'nin en yüksek dağı olan Murat Dağı, 2312 metre yükseklikteki zirvesi ile sadece kayakseverlere değil, doğa yürüyüşleri, kampçılık, fotosafari gibi pek çok aktiviteyi sevenlere de ev sahipliği yapıyor. 1450 metre yükseklikte sıcak su kaynakları ve konaklama imkanlarıyla donatılmış bu merkez, Türkiye'nin termal ve kış sporlarını bir arada sunan tek yeri olarak öne çıkıyor.

Merkezde yer alan villa tipi evler, apart moteller ve ahşap evler, aileler ve arkadaş grupları için keyifli ve huzurlu konaklama seçenekleri sunuyor. 1450 metre yükseklikteki hamamların Germiyanoğulları döneminden kaldığı düşünülüyor ve bu hamamlar, günümüzde hala ziyaretçilere açık. Termal suyun sağlık yararları da ziyaretçiler için çekici bir özellik. Romatizma, deri hastalıkları ve kadın hastalıklarına iyi gelen bu sular, doğal bir tedavi yöntemi olarak kabul ediliyor.

Murat Dağı'nda geçirilecek bir günün, insanı adeta masalsı bir dünyaya götürebileceğini söylemek abartı olmaz. Burada, her anı tarihi ve doğal güzelliklerle dolu bir deneyim sizi bekliyor!