Ya Mert Günok olmasaydı?

Ya Mert Günok olmasaydı?
Ya Mert Günok olmasaydı?

Beşiktaş'ı Club Brugge karşısında izlerken utandım desem yeridir. Siyah beyazlıları hiç bu kadar aciz görmemiştim. 5-6 gol yiyebileceği maçtan rakibin ikramıyla 1 puanla ayrılmak mucize gibiydi.

Maç günü Belçika ile Türkiye arasındaki sıcaklık farkı çok yüksekti evet ama bu futbol hiçbir şekilde kabul edilemez. Mert Günok gününde olmasaydı hezimet kaçınılmaz olacaktı. Brugge, Beşiktaş ceza sahasında tam 37 kez topla buluştu ve toplam 23 şut çekti. Kaçan net pozisyon sayısı ise 5. Siyah beyazlılar hiçbir şekilde direnemedi, tek başına Mert direndi. O da bir yere kadar... Beşiktaş'ın hiçbir kulvarda böyle oynamaya hakkı yok.

Şenol Güneş'in kadro tercihi ve transferler

Club Brugge kesinlikle kötü bir takım değil. Bu nedenle Beşiktaş'ın ideal 11'iyle çıkmasını beklerdim. Salih'in ve Cenk'in olmaması beni şaşırttı. Bailly ilk kez forma giydi ve iyiydi. Fakat oyuncu değişiklikleri çok kötüydü.

Şenol Güneş, tam 65 dakika boyunca maçı tıpkı bizim gibi izledi. Sonra da iki pas yapamayan, hiçbir şekilde organize atak geliştiremeyen ve hücum edemeyen takıma Onur Bulut ve Bahtiyar'ı dâhil etti? Ghezzal, Trabzonspor deplasmanında oynayacak kadar sağlıklıysa bu maçta neden oynamadı? İmza parası dâhil 3 milyon € maaş verdiğin Chamberlain bu karşılaşmada ancak son 5 dakika mı oynamalıydı? Beşiktaş maç boyu mahkum oynadı, atak yapamadı, Şenol Güneş de sadece izledi ve bunu değiştirmek için bir şey yapmadı. Rakibin ikramı olmasaydı bu maç kaybedilmişti. Mert Günok gününde olmasaydı tarihi fark gelmişti. Şenol Güneş'in bu mücadeleden alacağı çok ders var.

Onana nerede?

Beşiktaş, transfere 15 milyon € harcadı. Özellikle Bahtiyar'a verilen 4,5 milyon € ve Onana'ya verilen 4 milyon € tartışılmaya devam ediyor. Kamerunlu ön libero ligde sadece 2 dakika forma giydi. Sezon başından beri toplam 109 dakika oynadı.

Onana, şu ana kadar Şenol Güneş'in gözüne giremeyecek bir futbolcuysa bonservisine nasıl bu kadar para verildi?

Bahtiyar, Kiev'e attığı gol dışında oyuna girdiği maçlarda varlık gösteremedi. Rebic, oynadığı süreleri hiç iyi değerlendiremedi. Şu an Muleka ondan iyi durumda. Fiyat-performans değerlendirmesi yapıldığı zaman Beşiktaş yönetimi şu ana kadar transferde sınıfta kaldı diyebiliriz.