Kosta Rika’da gezilecek yerler

Kosta Rika gezilecek yerler.
Kosta Rika gezilecek yerler.

Kosta Rika gezi rehberini sizler için derledik. Kosta Rika'da gezilecek yerler, tarihi mekanlar, meşhur yemekler ve dikkat edilmesi gerekenler bu içeriğimizde.

İÇİNDEKİLER

Kosta Rika’da gezilecek yerler arasında sahiller, ulusal parklar ve ünlü restoranlar olmalıdır. Kosta Rika Cumhuriyeti Orta Amerika’da bulunan bir ülkedir. İspanyolca anlamıyla “Zengin Sahil” demektir. Komşu ülkeleri Panama ve Nikaragua’dır. Kosta Rika’da önceleri yerli halk bulunurken İspanyollar Amerika’yı keşfedip bu ülkeye yerleşmişlerdir.

Ülke bağımsızlığını kazandıktan sonra Latin Amerika’nın en gelişmiş ülkelerinden biri olmaya başlamıştır. Ülkenin batısı Büyük Okyanus, doğusu ise Karayip Denizi ve Atlantik Okyanusu olan eşsiz bir ülkedir. 51.100 kilometre kare yüzölçümüne sahiptir. Resmi dil İspanyolcadır ve bir yerel dil de kullanılmaktadır. Kosta Rika turu için bilmeniz gerekenler bu yazıda anlatılmıştır.

Kosta Rika’da gezilecek tarihi yerler

Kosta Rika topraklarında bulunan kalıntılar incelendiğinde M.Ö 10.000 yılından itibaren insan yaşadığı gözlemlenmiştir. Kosta Rika’daki tarihi mekanlar yapıları ve içerdikleri kültürel hazine ile tarih severlerin ilgisini çekmektedir.

1. Barrio Amon: 19. Yüzyıldan kalan mimari yapılar eski kahve tüccarlarının bulunduğu bir mahalledir. Fotoğraf çekmek ve yerli insanlarla tanışmak için iyi bir yerdir.

2. Museo De Jade: Ülkenin kültürünü öğrenmek isteyenler içingezilebilecek sanatsal ve arkeolojik eserlerin sergilendiği bir müzedir.

3. Melekler Bazilikası: 1639 yılında inşa edilmiştir ve İspanyol mimarisi ve kültürünü görmek isteyenlerin ziyaret etmesi gereken yerlerdendir.

4. San Pablo Kilisesi: Renkli camları ve yapısıyla fotoğraf çekmek için gidilecek yerlerdendir.

Kosta Rika’da gezilecek doğal güzellikler

Sahilleri, volkanik dağları ve ormanlarıyla doğası büyüleyicidir. Temmuz ve Ekim ayları arası yağışlı geçerken Aralık’tan mayıs ayına kadar sıcaktır. Bu sıcaklık ise pek fazla değildir. Kosta Rika’daki doğa harikaları bu ülkeye gitmek için yeterli bir sebeptir.

1. Turrialba Vadisi: Birçok arkeolojik kalıntının bulunduğu bir bölgedir.

2. Manuel Antonio Ulusal Park: İlginç hayvan türleri, doğası ve maviliğiyle görülmeye değerdir.

3. Arenal Volkanı: Aktif bir volkandır ve sunduğu manzara için gidilebilir.

4. Kosta Rika Sahili: Renklerin göz alıcı güzelliği ve spor severlere sunduğu imkanlarla gidilebilecek en güzel plajlardandır.

5. Venedo Mağaraları: Su ile dolu yeraltı mağaraları bu tür yerleri görmek isteyenler için harika bir tercih olacaktır.

Kosta Rika’nın meşhur yemekleri

Türk yemeklerine pek benzemeyen lezzetleri ile yeni şeyler denemek isteyenlerin tatması gereken lezzetlerdir. Kosta Rika’nın geleneksel yemekleri tüm restoranlarda bulunur ve bu yemekler mutlaka denenmelidir.

1. Gallo Pinto: Pirinç, soğan, fasulye beraber pişirilir ve tüm öğünlerde yenebilen bir yemektir.

2. Arroz con: Deniz ürünleri, tavuk veya sebzeyle pişirilen sarı renkli pilavdır.

3. Chicharrones: Aslında bir yemek değil atıştırmalıktır. Kızarmış domuz derisidir ve tavuk, sığır etinden de yapılabilir.

4. Patacones: Olgunlaşmamış muzların kızartılması şeklinde yapılır. Yanıda solar ile servis edilir.

5. Pipa Fria: Kosta Rika’ya gidince Hindistan Cevizi Suyu denemeden olmaz. Buna papa fria denmektedir.

Kosta Rika’da mutlaka yapılması gerekenler

Kosta Rika’da bulunurken yapılması gerekenler genellikle doğa harikası yerleri gezmek, sokaklarında dolaşmak, meşhur yemeklerini denemek ve tarihi ve kültürel alanlara gitmek olabilir. Kosta Rika’da yapmadan dönmemeniz gerekenler ise şunlardır:

1. Mutlaka San Jose caddesinde dolaşılmalı ve renkli mimarilerle fotoğraflar çekilmelidir.

2. Arenal Ulusal Parkı ve aktif volkan mutlaka görülmelidir.

3. Kanallarda tekne turu yapılabilir ve bungalovlarda kalmak ise yeşile doymak için yapılması gerekenlerdendir.

4. Meşhur yemekleri ve kahveleri denenmeden de dönülmemelidir.

Kosta Rika gezinizde dikkat etmeniz gerekenler

Kosta Rika’daki tatiliniz için uyarılar yapmak gerekirse şunlar söylenebilir:

1. Kosta Rika pahalı bir ülkedir ancak Türk lirasına oranla Kosta Rika para birimi değer olarak Türk lirasından düşüktür. Yine de güncel kur gitmeden önce takip edilmelidir.

2. Doğada konaklamak isteyenler hayvanlara karşı dikkatli olmalıdır.

3. Kosta Rika’ya doğrudan bir uçuş bulunmamaktadır. Kosta Rika uçak bileti bu duruma göre alınmalıdır.