Madagaskar’da gezilecek yerler

Madagaskar'da gezilecek yerler.
Madagaskar'da gezilecek yerler.

Madagaskar gezi rehberini sizler için derledik. Madagaskar'da gezilecek yerler, tarihi mekanlar, meşhur yemekler ve dikkat edilmesi gerekenler bu içeriğimizde.

İÇİNDEKİLER

Madagaskar’da gezilecek yerler Afrika ülkesi olması ve tropik iklime sahip olması dolayısıyla daha çok mango ağaçlarının süslediği ormanlara, dalış severleri baştan çıkaracak dalış noktaları bulunan turkuaz renkli sulara ve lemurlar, dev kaplumbağalar, bukalemunlar ve daha birçok canlı türleri barındıran el değmemiş doğaya doymuş olacaktır.

Madagaskar’da gezilecek tarihi yerler

Genellikle Madagaskar’ın başkenti Antananarivo’da yer alan Madagaskar’daki tarihi mekanlar genel olarak şu şekilde sıralanabilecektir:

· Ambohimanga: Başkent Antananarivo’nun kuzeyinde yer alan eski bir kraliyet sarayı ve Madagaskar tarihinin bir parçasıdır. İçinde kral ve kraliçelerin mezarları bulunmaktadır. Bu sarayın en önemli özelliği ise sarayın çevresindeki duvarlarının limon ve yumurta akıyla yapılmış olmasıdır.

· Rova – Le Palais de la Reine: Yine başkent Antananarivo’da yer alan bir başka eski saraydır. “Kraliçe Sarayı” anlamına gelmekte ve antik çağın manzaralarından biri olma özelliğini taşımaktadır.

· Antsirabe Cathedral: 1900’lerin başında inşa edilmiş olan bu katedral şehre ilk gelen Norveçli misyonerlerden sonra Hristiyanlığın yayılmasına vesile olmuştur.

· Gare de Soarano: Eski bir tren istasyonu olan Gare de Soarano artık tren istasyonu olarak kullanılmamakta, içinde dükkanların bulunduğu bir satış yeri olarak kullanılmakta ve Antananarivo’da yer almaktadır.

· Cathedrale Catholique d’Andohalo: Başkenttin tepesinde yer alan eski bir kilisedir. İnşaatına 1873 yılında başlanarak 1890 yılında bitirilmiştir. Bugün Gotik mimarinin örneklerinden birini sunmakta ve hala kilise olarak kullanılmaktadır.

· Fahaleovantena Tribes Monument: Madagaskar’ın kuruluşunda yer almış 18 etnik grubu temsil eden ve bu grupların özelliklerini sembolize eden bir anıttır. Bu anıt Madagaskar turu kapsamında ilk görülmesi gereken yerlerdendir.

Madagaskar’da gezilecek doğal güzellikler

Madagaskar’ın her yanında yer alan Madagaskar’daki doğa harikaları sayarak sınırlandırılamasa da birkaçı aşağıda sayılacaktır:

· Nosy Be Adası: Madagaskar’ın kuzeybatısında yer alan, ylang-ylang ağaçlarına ve balinaların geçiş yolu üzerinde olması sebebiyle dev deniz canlılarına ev sahipliği yapan Nosy Be, leziz yemeklerin tadılabileceği restoranları ve sıcak atmosferiyle keyifli zaman geçirebilecek bir Madagaskar adasıdır.

· Baobab Yolu: 800 yıllık ağaçlarla çevrili ve kendine hayran bırakan manzarasıyla Baobab Yolu Madagaskar’a gidenlerin keyifli bir yürüyüş için mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir.

· Antsiranana: Madagaskar’ın üçüncü büyük limanıdır ve dünyanın en güzel üçüncü körfezi olma şerefini taşımaktadır.

· Isalo Ulusal Parkı: Dev kaplumbağaları, lemurları, bukalemunları ve daha birçok canlıyı merak eden turistlerin kaçırmadığı bir park olan Isalo Ulusal Parkı kamp ve doğa yürüyüşleri için de oldukça uygundur.

· Ifaty: Madagaskar’ın güneyinde yer alan ve dünyanın en iyi dalış noktalarından birine ev sahipliği yapan balıkçı köyüdür.

· Tamatave: bulunduğu ülkenin tek doğal limanı olma özelliği taşımakta, köpekbalıklarının bulunduğu bir suya komşu olmakta ve beyaz kumlu plajıyla Madagaskar’ın tatil yerleri arasında yer almaktadır.

Madagaskar’ın meşhur yemekleri

Hint Okyanusu’nda bulunması dolayısıyla Uzakdoğu Asya, Afrika, Avrupa ve Çin gibi mutfaklardan etkilenen Madagaskar yemekleri aşağıdaki gibidir:

Kıymalı Samosa: Türk mutfağındaki kıymalı böreğe benzer muska şeklinde atıştırmalıktır.

Kızartmalar: Madagaskar’ın sahil bölgelerinde elinde tepsiyle kızarmış karides, küçük boy kebap, köfte, börek ve ıstakoz gibi yiyeceklerin satan kişilere rastlamak yüksek bir ihtimaldir.

Pilav: Aslında bulunduğu bölge dolayısıyla da temel besin tabii ki de pirinçtir. Bu nedenle lapa ve pilav olarak pirinç sıklıkla tüketilmektedir.

Zebu: Hörgüçlü Hint Öküzü denilen bir hayvanın eti kahvaltı da dahil birçok öğünde sıklıkla tüketilmektedir.

Romazava:Madagaskar’ın geleneksel yemekleri arasında olan, Anamalaho adında aneztezik bir etkisi olan ot, tere ve zebu etinin karışımından oluşan bir tencere yemeğidir.

Ravivoto: Hindistan cevizi suyunda çeşitli otlarla pişirilmiş et yemeğidir.

Madagaskar’a gidince mutlaka yapılması gerekenler

Madagaskar’da yapmadan dönülmemesi gerekenler aşağıdaki gibi sıralanabilecektir:

· Öncelikle mutlaka adanın simgesi olan kutsal görülen lemurlar ve sadece Madagaskar’a özgü olan hayvanlar (ki haylice fazladır) görülmelidir.

· Madagaskar’da sıklıkla tüketilen zebunun tadına bakılmalıdır.

· Dalış severler için muhteşem bir yer olan Ifaty ziyaret edilmelidir.

· Ülkenin başkenti olan Antananarivo’da yer alan birçok park ve tarihi mekanlar gezilmesi gerektiği gibi mutlaka bu gezi sırasında da en sanatları çarşısı görülmelidir.

Madagaskar gezinizde dikkat etmeniz gerekenler

Madagaskar’da yapılacak tatil için uyarılar genel olarak şöyle sayılabilmektedir:

· Öncelikle soyları tükenmekte olduğu için ve Madagaskar’ın simgesi lemurlara zarar vermemeye dikkat edilmelidir.

· Müthiş bir turistik alan olan Tamatave ziyaretinde okyanusta her an köpek balığı bulunabilecek olması dikkate alınmalıdır.

Bu sayılanların yanında sadece genel tatil kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Madagaskar her ne kadar fakir bir ülke olsa da herhangi bir can kaybı tehlikesi diğer tatil adalarında olduğu gibidir.