Manavgat'ta kamp yapabileceğiniz 10 yer

Manavgat'ta kamp yapılacak en iyi yerleri sizler için derledik.
Manavgat'ta kamp yapılacak en iyi yerleri sizler için derledik.
İÇİNDEKİLER

Coğrafyası, sahil şeridi, doğal güzellikleri ve popüler olan Manavgat Şelalesi ile Manavgat, ilgi odağı olan bir şehirdir. Manavgat'ta kamp yapmak için alternatif birçok nokta bulunmaktadır. Coğrafyası ile kampçılar için uygun bir konuma sahiptir. Antalya'nın en büyük ikinci ili olarak geniş alanlara sahip olan bölgede, kamp için ideal yeri bulabilirsiniz.

Manavgat Belediyesi Kamp Alanı

Manavgat Belediyesi'ne ait olan kamp alanında, yeşilliğin içerisinde kalırken denize de yakın olabilirsiniz. Plajı olan bu kamp alanı ile çadırınızdan çıkıp denize girebilmeniz mümkün. Manavgat Belediyesi'ne ait olan kamp alanında çadır kurabilmek için bütçenizi yormayacak uygun bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Belediyenin sunduğu imkânlar arasında çadır ya da karavanlara verilen elektrik gibi hizmetler bulunmaktadır.

Side Plajları

Side, Manavgat'ın bir ilçesidir. Side'de ücretsiz kamp yapabileceğiniz alanlardan biri de plajlardır. Side plajında kamp yapmak için rahat bir ortam oluşturabilirsiniz. Etrafta bulunan tesislerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Köprülü Kanyon

Manavgat ilçesi sınırları içinde bulunan KöprüçayNehri ve tarihi Selge kentinin bulunduğu yerde konumlanan Köprülü Kanyon, milli bir parktır. Toros Dağları'ndan gelen kanyon oldukça uzundur. Bu doğal güzelliğin yanına kuracağınız çadır ile kamp yaparken Selge kentinde bulunan tarihi kalıntılar arasında da gezinebilirsiniz. Bir tarafınızda akan nehir, bir tarafınızda Roma Dönemi'ne ait köprüler ve yapılar ile güzel bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Altınbeşik Mağarası Çevresi

Manavgat Vadisi’nin batı yamacında bulunan Altınbeşik Mağarası, belirli saatler aralığında açık kalan bir alandır. Fakat Altınbeşik Mağara çevresinde kamp yapabileceğiniz uygun alanlar bulabilmeniz mümkün. Kendi imkânlarınız doğrultusunda gerekli ihtiyaçlarınızı alarak kamp yapabilirsiniz. Bu çevrede kamp yapmak için bahar ve yaz mevsimini tercih etmeniz uygun olacaktır.

Titreyen Göl

Manavgat'a bağlı olan Titreyen Göl, Side kenti yakınlarında yer almaktadır. Büyük bir alana sahip olan Titreyen Göl'de dilerseniz tesislere bağlı olarak dilerseniz de kendi seçtiğiniz bir alanda kamp yapabilirsiniz. Rüzgar sebebiyle titreyen su, gölün adının oluşmasında etken olmuştur. Güzel bir görüntüye sahip bu alan, doğayla yakın bir kamp deneyimi yaşamanızı sağlar. Titreyen Göl'e Manavgat içerisinden yürüyerek ulaşabilmeniz de mümkün.

Manavgat Şelalesi

Dünyada popüler bir yer olan Manavgat Şelalesi, şehirden uzak ve doğaya yakın bir kamp için uygun noktalardan biridir. Karstik yapıda, görülmeye değer Manavgat Şelalesi yakınlarına çadır kurabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Manavgat'ta kamp yapmak için tercih edeceğiniz Manavgat Şelalesi bölgesinde kamp süreniz boyunca su sporlarını deneyebilirsiniz.

Evrenseki Halk Plajı

Side plajının sonunda yer alan Evrenseki Halk Plajı, kamp noktası olarak tercih edebileceğiniz yerler arasındadır. Çadır konaklama için uygun bir ücret vererek rahatlıkla kampınızı yapabilirsiniz. Plajda denize girebilir, ihtiyaçlarınızı plaj içerisinde bulunan yerlerden karşılayabilirsiniz.

Fıçıköy Kamp Alanı

Manavgat'a yakın bir konumda olan Fıçıköy Kamp Alanı, rafting yapmak için popüler bir bölgedir. Bölgede yer alan tesiste özellikle rafting yapılsa da çadırda konaklama için gerekli hizmet de sağlanmaktadır. Eşsiz bir doğanın içerisinde çadırınızda kalıp kamp süreciniz boyunca rafting de yapabilirsiniz. Kamp alanı için tesis aydınlatma, priz gibi ihtiyaçları karşılamaktadır. Irmak kenarında kamp yaparken rafting sporunu izleyebilir, bölgenin yemyeşil doğasında keyif yapabilirsiniz.

Mavi Cennet Kamp Alanı

Mavi Cennet Kamping, Manavgat'ın doğusunda yer almaktadır. Belirli bir ücret karşılığında çadırla konaklama yapabileceğiniz bu alanda yeşilliklerin arasında çadırınızı kurmanız mümkün. Sahile çok yakın olan bu kamp alanı ile denize yakın bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Kamp alanındaki tesislerden faydalanabilir, ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Tazı Kanyonu Kamp Alanı

Tazı Kanyonu Kamp Alanı, Manavgat'ta kamp yapmak için yer arayanların tercih edebileceği noktalar arasındadır. Tüm doğallıyla, manzarasıyla görülmesi ve kamp için tercih edilmesi gereken yerlerden biridir. Etrafta tesis bulunmadığı için kamp için ihtiyacınız olan her şeyi alarak yola çıkmanızda fayda olacaktır. Köprülü Kanyon yolunu takip ederek kanyona ulaşabilirsiniz.