Marmaris'te gezilecek 10 yer

Marmaris'te gezilecek yerleri sizler için derledik.
Marmaris'te gezilecek yerleri sizler için derledik.

Doğası ve güzelliği ile kendine hayran bırakan Marmaris'te gezilecek en iyi 10 yeri sizler için derledik. İşte tarihi yerleri, plajları ve koyları ile Marmaris'te gezilecek yerler.

İÇİNDEKİLER

Marmaris, doğası, koyları, antik kentleri ve plajlarıyla gezilmesi gereken birçok noktaya ev sahipliği yapmaktadır. Masmavi plajları, yemyeşil doğası ve tarihi yerleri ile Marmaris bölgesinin keyfini çıkarmak için gezip görebileceğiniz yerlerin listesini yapabilirsiniz.

Marmaris Kalesi

Marmaris kentinde yer alan, konumu itibari ile manzarasıyla dikkat çeken Marmaris Kalesi, gezip görebileceğiniz yerler arasında bulunmalıdır. İyonlar döneminde yapıldığı düşünülen kale, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yenilenmiştir.

Baca Mağarası

Marmaris'in ünlü mağaralarından biri olan Baca Mağarası, tatil yapmak ve su altını keşfetmek isteyenlerin tercih ettiği noktalardan biridir. Özellikle profesyonel dalışçılar için ideal bir nokta olan Baca Mağarası, su altındaki ekosistemi ile de ilgi çekici bir yerdir. Dalış yapmak ya da su altı güzelliklerini görmek istiyorsanız Baca Mağarası görmeniz gereken yerler arasında yer alabilir.

Marmaris Plajları

Marmaris koyları ve plajlarıyla sıklıkla tercih edilen tatil noktalarından biridir. Gezeceğiniz yerler arasından denize girmeyi tercih edebileceğiniz temiz plajlara da sahip. Marmaris merkezine 8 kilometre mesafede yer alan İçmeler Plajı'nda denize girebilirsiniz. Su altı mağaraları ile deniz altı zenginliğine sahip Turunç Halk Plajı'nda denize girmenin yanında dalış da yapabilirsiniz. Uzun bir sahil şeridinde yer alan Uzunyalı Plajı'nda ki restoran ve kafelerde oturabilirsiniz.

Eski Çarşı

İstanbul'un Kapalı Çarşısı'na benzeyen Tarihi Eski Çarşı, Marmaris'in gözde yerleri arasındadır. Tarihi Bedesten olarak da bilinen Tarihi Eski Çarşı, alışveriş yapılacak bir yerdir. Çarşının içerisinde çeşitli dükkanlar ve cafeler bulunmaktadır. Kumaş, halı, deri gibi ürünleri satın alabilir, yöreye özgü yiyecekleri de çarşıda bulabilirsiniz.

Amos Antik Kenti

Amos Antik Kenti, Marmaris'in Turunç beldesine bağlı olan bölgede yer almaktadır. Tepe üzerine kurulan antik kent, Helenistik dönem ile birçok döneme şahit olmuş eski bir yapıdır. Amos Antik Kenti'nde bulunan tiyatro, kentin kalıntıları arasında dikkat çeken bir yapıdır. Tiyatronun oturma bölgesini ve sahne kısmını net bir şekilde görebilirsiniz. Amos Antik Kenti'ni gezmek için giderseniz, Marmaris'in güzel manzaralarını da görme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Turgut Köyü

Turgut Köyü, Marmaris'in merkezine 40 dakikalık bir mesafede yer alır. Doğasıyla ilgi çeken ve turistlerinde odağında olan köy, safari turları içinde tercih edilen noktalardandır. Konumu vesilesiyle jeep safari turları yapmak isteyenlerin görmesi gereken bir yerdir Turgut Köyü. Aynı zamanda köyde halıcılıkla ilgilenilmektedir. Turgut Köyü'nü ziyaret edenler, çeşitli halı dükkanlarında dokumacılığı izleyebilir, alışverişlerini yapabilirler.

Kızkumu Plajı

Marmaris'in tatil beldesi Orhaniye'de yer alan Kızkumu Plajı, çeşitli aktivitelerin yapıldığı bir bölgedir. Kızkumu Plajı'nda tarihi kalıntıları görebilir, tekne turlarına katılabilirsiniz. Deniz ortasında yer alan sığlık alan doğal bir şekilde oluşmuştur ve insanların deniz üzerinde yürüyormuş gibi görünmesini sağlamaktadır. Kızkumu Plajı'na tekne ya da botlar ile de ulaşmanız mümkün.

Turgut Şelalesi

Marmaris'in Selimiye ilçesinde yer alan Turgut Şelalesi, tabiatıyla ilgi çeken yerler arasında bulunmaktadır. Buz gibi akan şelalenin havuzunda yüzebilirsiniz. Turgut Şelalesi'nin bulunduğu bölgede 5 şelale daha bulunmaktadır. Şelale çevresindeki ağaçlık alanlarda yürüyebilir, etrafta bulunan restoranlarda dinlenebilirsiniz.

Physkos Antik Kenti

Marmaris-Asartepe'de bulunan Physkos Antik Kenti, Marmaris'in eski adını taşımaktadır. Geçmiş zamanlarda Marmaris, Physkos olarak anılmaktaymış. Tarihi yapı olan Physkos Antik Kenti'nde çoğunlukla kale surlarının kalıntıları bulunmaktadır. Physkos Antik Kenti, tarih boyunca Doğu Akdenize açılan önemli bir liman olmuştur.

Hemithea Tapınağı

Marmaris'ten Bozburun'a giden yol üzerinde yer alan Hemithea Tapınağı, Hisarönü köyünün tepelerinde konumlanmıştır. Yapılan çalışmalar ile Hemithea Tapınağı'nda Helenistik devire ait taş kabartma ve ev kalıntıları bulunmuştur. Aynı zamanda Hemithea Tapınağı'nın Kasbatos dönemine ait bir yapı olduğunu düşünülmektedir.