Abdullah Mursi’yi Mısır makamları mı öldürdü?

Abdullah Mursi.
Abdullah Mursi.

Mısır’ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin en küçük oğlu Abdullah Mursi’nin araba kullanırken, Kahire’de kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesinin ardından özellikle sosyal medyada Mursi’nin ölümünün şüpheli olduğu ve Mısır makamlarının Abdullah Mursi’nin ölümünde payı olabileceği iddiaları yer aldı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin en küçük oğlunun ölümünden Mısır makamlarını sorumlu tuttu.

25 yaşındaki Abdullah Mursi’nin Çarşamba günü Kahire’de arabadayken kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Abdullah Mursi, 2013 yılında Abdulfettah Sisi’nin liderliğinde gerçekleşen kanlı, askeri darbeyle görevinden edilen, Mısır rejiminin “terör örgütü” kabul ettiği Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın lideri Muhammed Mursi’nin oğluydu.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, darbeyle görevinden alınmasının akabinde gözaltına alındı, hücre hapsinde tutuldu, işkence gördü ve tıbbı tedavi talepleri karşılanmadı; bu yüzden Mursi'nin sağlığı git gide kötüleşti ve Haziran 2019’da mahkeme salonundan geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Ailesi ve özellikle küçük oğlu Abdullah, babasının ölümünden Mısır rejimini sorumlu tuttu. Abdullah Mursi bir sosyal medya paylaşımında: Arapça “Sisi, Mursi’yi öldürdü” heştegiyle “Onlar babamı öldürdü. Allah onları misliyle cezalandırsın” ifadelerini kullanmıştı.

Mursi heştegini kullanan diğer bir twitter kullanıcısı da “Abdullah Mursi’nin sadece 80 gün sonra, babasıyla aynı şekilde ölmesi “şüphe uyandıran bir tesadüf”" notunu düştü.

Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları tarafından da benzer iddialar gündeme getirildi. Alper Tan adlı bir kullanıcı Abdullah Mursi’nin babasıyla aynı şekilde kalp krizinden vefat etmesinin şüpheleri artırdığını vurguladı.

Sosyal medyada dolaşan iddialara karşın, Mursi ailesi tarafından yapılana açıklamada, Abdullah Mursi’nin vefatına ilişkin herhangi bir cinayet şüphesinin bulunmadığı belirtildi.

Orijinal kaynak: https://www.middleeastmonitor...