Afganistan'ın Nangarhar vilayetinde bir camiye bombalı saldırı

8 Ekim'de Kunduz'da gerçekleşen cami saldırısı.
8 Ekim'de Kunduz'da gerçekleşen cami saldırısı.

Taliban sözcüsü, Afganistan'ın doğusundaki Celalabad kentinin dışındaki bir kasabada Cuma namazı sırasında bir camide bomba patladığını ve en az 15 kişinin yaralandığını aktardı.

Yetkililerinden alınan bilgiye göre, Spin Gar ilçesindeki Tiriley Camii'nde cuma namazı sırasında patlama meydana geldi.

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Spin Gar ilçesindeki bir camide cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, en az 15 kişi de yaralandı.

Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtilirken, bombanın cami minberine yerleştirildiği aktarıldı.

8 Ekim saldırısından bir kare.
8 Ekim saldırısından bir kare.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Bazı görgü tanıklarına göre ise patlamada 3 kişi hayatını kaybederken 18 kişi de yaralandı.

  • ABD öncülüğündeki NATO güçlerinin Afganistan'dan ayrılmasının ardından ülkede meydana gelen patlamalar Nangarhar vilayetinde yoğunlaşmış, patlamaların çoğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

15 Ekimde Kandahar'da gerçekleşen cami saldırısı.
15 Ekimde Kandahar'da gerçekleşen cami saldırısı.

Afganistan'da son beş hafta içinde üçüncü büyük cami bombalaması oldu. Daha önceki saldırılar, geçtiğimiz ay arka arkaya Cuma günleri, Afganistan'da Şiilere ait camilerde ibadet edenleri önce Kunduz kentinde, sonra da güneydeki Kandahar kentinde bir camide gerçekleşti. 100'e yakın kişinin hayatını kaybettiği bu patlamaları da terör örgütü DEAŞ üstlenmişti