Ailesi, yalnızca 25 dakika görebildi

Muhammed Mursi, 2013'ten bu yana tutuklu bulunuyor.
Muhammed Mursi, 2013'ten bu yana tutuklu bulunuyor.

Mısır’da 3 Temmuz 2013’te düzenlenen askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, bu süre zarfında ailesi tarafından yalnızca üç kez ziyaret edilebildi. Mursi’nin oğlu Abdullah’ın verdiği bilgiye göre, 19 Eylül günü gerçekleşen üçüncü ziyaret, yalnızca 25 dakika sürdü. Abdullah Mursi, “Yanımızda üç tane de subay vardı, görüşme boyunca hiç ayrılmadılar” dedi.

Abdullah Mursi, babasını ziyaretlerini anlattı.
Abdullah Mursi, babasını ziyaretlerini anlattı.

El Halîc el Cedîd gazetesine konuşan Abdullah Mursi, “Daha önceki ziyaretlerimiz 6 Kasım 2013 ve 4 Haziran 2017’deydi, bu üçüncü oldu. Babamı ilk defa İskenderiye’deki bir hapishanede ziyaret ettik, daha sonra Tora’ya naklettiler” şeklinde konuştu. Babasının sağlığını bu kez iyi gördüklerini de belirten Abdullah Mursi, “Diyabet gibi kronik rahatsızlıkları var, ama genel anlamda sağlığının düzgün olduğunu gördük. Bize moral verdi. Psikolojisi de gayet yerinde. 2013’te düzenlenen darbenin gayri meşru olduğu yönündeki fikrinde sabit. Haklı olduğuna dair inancını hiç kaybetmemiş. Bize de bunu telkin etti” ifadelerini kullandı.

Mursi'nin eşi Neclâ Mahmud da ziyarette yer aldı.
Mursi'nin eşi Neclâ Mahmud da ziyarette yer aldı.

Mısır tarihinin demokratik biçimde seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, yaklaşık bir yıl görevde kaldıktan sonra, Abdulfettah Sisi liderliğindeki askeri cunta tarafından devrilmişti. Mursi ile birlikte Müslüman Kardeşler Teşkilâtı’na mensup yüzlerce kişi de tutuklanarak cezaevine konulmuştu.