Dünyanın en yüksek asma mescidi Mekke'de açıldı

İbadethane, otelin ikiz kulelerini birbirine bağlayan bir gökyüzü köprüsünün içinde yer alıyor.
İbadethane, otelin ikiz kulelerini birbirine bağlayan bir gökyüzü köprüsünün içinde yer alıyor.

Kutsal Mekke şehrindeki Jabal Ömer Oteli'nin ikiz kuleleri arasında yer alan asma mescit, dünyanın asma köprü içindeki en yüksek ibadethanesi olma ünvanına sahip.

Mekke'deki bir otel, deniz seviyesinden 483 metre yükseklikte bulunan dünyanın en yüksek asma mescidinin açılışını duyurdu.

Jabal Ömer Mekke'ta açılışı yapılan TheSky Musalla (gökyüzü mescidi), deniz seviyesinden 483 metre yükseklikte asılı duruyor ve otelin 36., 37. ve 38. katları arasındaki ikiz kulelerini birbirine bağlıyor.

  • Asma mescit, Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na göre 165 metre yüksekliğiyle dünyanın asma köprü (gökyüzü köprüsü) içindeki en yüksek ibadethanesi olma ünvanına sahip.

Jabal Ömer Development Company tarafından inşa edilen asma ibadethane 650 ton ağırlığına ve 550 metrekarelik geniş bir alana sahip olup yaklaşık 520 kişinin anda ibadet edebilmesine imkân sağlıyor.

Asma mescit, Mescid-i Haram ve Kâbe’nin panoramik manzarasına sahip.

Mescid-i Haram'a yürüme mesafesindeki mescit, Müslümanlara etraflarını çevreleyen kutsal çevreleriyle benzersiz bir bağlantı sunmanın yanı sıra, eski Arap tasarımlarını modern dokunuşlarla birleştiren ve de el-Mukaddim (öne geçiren), el-Mani (kötü şeylere engel olan) gibi Esma-i Hüsna’dan isimlerle süslenmiş Arapça hat sanatıyla yazılmış yazılarla tasarlanan bir iç dekorasyona sahip.

Rekor kıran gökyüzü köprüsünün yanı sıra Jabal Ömer Mekke, 1.484 oda ve süitiyle Dubai'nin sahibi olduğu Emaar Hospitality Group'un en büyük oteli konumunda.