Ermenistan, Karabağ'da habercilik yapan gazetecinin akreditasyonunu iptal etti

Rus gazeteci İlya Azar.
Rus gazeteci İlya Azar.

Novaya Gazeta dergisinin Rusya muhabiri Ilya Azar, Facebook'ta yaptığı açıklamada, akreditasyonunun Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından iptal edildiğini ve Ermenistan işgali altındaki bölgede gazetecilik faaliyetlerinde bulunmasının yasaklandığını söyledi. Azar, yazdığı makalede Ermeni tarafındaki askeri kayıpların resmi rakamlardan çok daha yüksek olduğunu bildirdi.

Ermenistan, işgal altındaki Karabağ'da tanık olduklarını kaleme alan bir Rus gazetecinin akreditasyonunu iptal etti. Novaya Gazeta dergisinin Rusya muhabiri Ilya Azar, Facebook'ta yaptığı açıklamada, akreditasyonunun Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından iptal edildiğini ve Ermenistan işgali altındaki bölgede gazetecilik faaliyetlerinde bulunmasının yasaklandığını söyledi.

Azar, yaşananların Ermenistan'da basın özgürlüğünün olmadığını gösterdiğini ifade etti.
Azar, yaşananların Ermenistan'da basın özgürlüğünün olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Erivan'ın Dağlık Karabağ'daki gazetecilerin çalışmalarını sınırlandırmaya çalıştığını belirten Rus gazeteci, bölgenin Şuşa ve Laçin şehirleri ile ilgili yazıları nedeniyle akreditasyonunun iptal edildiğini söyledi.

Azar, yaşananların Ermenistan'da basın özgürlüğünün olmadığını gösterdiğini ifade etti, yazılarının sadece gerçeği yansıttığını söyledi.

Ermenistanın askeri kayıpları

  • Azar, yazdığı makalede Ermeni tarafındaki askeri kayıpların resmi rakamlardan çok daha yüksek olduğunu bildirdi.

Tanık ifadelerinin yer aldığı makalede Azar, Azerbaycan ordusunun yalnızca Şuşa'da vurduğu kültür merkezi binasında toplantı yapan 600 Ermeni milisin öldüğünü ifade etti.

İlya Azar, yeni askere alınanların eline silah verilip ölüme gönderilmiş gibi olduğunu söyledi.

Ateşkese rağmen çatışmalar devam ediyor

Ermenistan ordusunun 27 Eylül'de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırması üzerine Azerbaycan ordusu, operasyon başlatmış ve operasyonda Cebrail kenti, Hadrut kasabası ve 30'dan fazla köyü işgalden kurtarmıştı.

Ermenistan ve Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’den itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı ateşkes kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 7 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı.