FIS'ın liderlerinden Abbasi Medeni vefat etti

Katar'ın başkenti Doha'da birkaç gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Abbasi Medeni, hayatını kaybetti.
Katar'ın başkenti Doha'da birkaç gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Abbasi Medeni, hayatını kaybetti.

Bu hafta İslam coğrafyasında, İslami Selamet Cephesi liderlerinden Cezayirli siyasetçi Abbasi Medeni'nin Katar'da hayatını kaybetmesi, İsrail güçlerinin Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da aralarında 3 çocuğun da bulunduğu 10 Filistinliyi gözaltına alması, Halife Hafter güçlerinin, Suvani-Zehra ekseni ve Aziziye'de büyük darbe alması, İsrail askerlerinin 11 Filistinliyi yaralaması, İdlib'de meydana gelen patlamada 11 sivilin yaşamını yitirmesi, 27 sivilin yaralanması, Halife Hafter'in, başkent Trablus'un merkezini hedef alan ilerleyişinin Ayn Zara bölgesinde kırılması haberleri öne çıktı.

FIS'ın liderlerinden Abbasi Medeni vefat etti

İslami Selamet Cephesi lideri Doktor Abbasi Medeni (88), uzun süredir tedavi gördüğü Katar'da vefat etti. FIS'ın kurucularından ve başkan yardımcısı Ali Bilhac ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Medeni'nin yaşamını yitirdiğini duyurarak,"İslam ümmetinin bir evladını kaybetmesinden dolayı hem kendileri hem de İslam dünyasına taziye dileklerini" iletti.

İsrail, 3'ü çocuk 10 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçleri işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da aralarında 3 çocuğun da bulunduğu 10 Filistinliyi gözaltına aldı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen baskınlarda biri 16 yaşın altında çocuk olmak üzere 8 Filistinli gözaltına alındı. İsrail güçleri Doğu Kudüs'te düzenledikleri baskınlarda da 15 yaşında 2 Filistinli çocuğu nezarete aldı.

Hafter batı cephesinde büyük darbe aldı

Libya'da başkent Trablus'u ele geçirmek için saldırıya geçen Halife Hafter güçleri, Suvani-Zehra ekseni ve Aziziye'de büyük darbe aldı. Trablus'un doğu ve orta bölgelerinin batıya göre daha sert çatışmalara sahne olacağı tahmin ediliyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Sözcüsü Muhammed Kanunu, Hafter güçlerinin batı cephesinde elinde tuttuğu tek bölge olan Gıryan yakınındaki üslerinin, Misrata Tugayları, Zaviye Tugayları, Canzur Süvarileri ve Zintan Tugayları'nın birleşmesiyle tehdit altına girdini söyledi.

İsrail askerleri 11 Filistinliyi yaraladı

Filistin Kızılay'ı tarafından yapılan basın açıklamasında, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu 5 Filistinlinin plastik mermiyle yaralandığı, 6 kişinin ise kullanılan göz yaşartıcı gazdan dolayı boğulma tehlikesi atlatarak tedavi altına alındığı belirtildi. Kullanılan gazdan etkilenenler arasında iki aylık bir bebeğin de bulunduğu vurgulandı.

İdlib'de patlama: 11 ölü, 27 yaralı

Suriye'nin İdlib ilinin Cisir eş Şuğur ilçesinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 11 sivil öldü, 27 sivil yaralandı.

Hafter güçlerinin ilerleyişi Ayn Zara'da yavaşlatıldı

General Halife Hafter'in üç hafta önce başlattığı, başkent Trablus'un merkezini hedef alan ilerleyişi Ayn Zara bölgesinde kırıldı. UMH birlikleri Vadi er-Rabi ile Es-Suvani ekseninde kontrolü sağlarken Haftar güçleri ise Giryan'da dengesini yeniden sağladı.