Fransa'da, İslamofobi karşıtı kampanya başlatan Müslüman aktivistin evine baskın

Fransa'da meşhur Müslüman hayır kurumu BarkaCity'nin başkanı Idriss Sihamedi'nin evine baskın düzenlendi.
Fransa'da meşhur Müslüman hayır kurumu BarkaCity'nin başkanı Idriss Sihamedi'nin evine baskın düzenlendi.

Baskın, Macron’un Müslümanları "ayrılıkçılık" ile suçladığı İslamofobik konuşmasının ardından Fransa genelinde yaşanan birçok İslamofobik vakalardan sadece biri. Bunun yanı sıra, Müslüman okullarına, cenaze törenlerine ve evlere baskınlar da yapıldı.

Normalde hapishane isyanlarını ve rehine alma durumlarını bastırmak için gönderilen bir elit polis, meşhur Müslüman hayır kurumu Baraka City'nin başkanı Idriss Sihamedi'nin evine baskın düzenledi.

Baskına uğrayan Sihamedi'nin şiddetle dövüldüğü, zorla kelepçelendiği, hakarete uğradığı, eşinin ise başörtüsü takmasına izin verilmediği bildiriliyor. Çocuklarının ise tehdit edildiği ve ellerini havada tutmaları söylendiği aktarılıyor.

Baskın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Müslümanları "ayrılıkçılık" ile suçladığı İslamofobik konuşmasının ardından Fransa genelinde yaşanan birçok İslamofobik vakalardan sadece biri. Bunun yanı sıra, Müslüman okullarına, cenaze törenlerine ve evlere baskınlar da yapıldı.

BarakaCity, Fransa'nın en büyük Müslüman hayır kurumlarından biridir.
BarakaCity, Fransa'nın en büyük Müslüman hayır kurumlarından biridir.

Sihamedi'ye yapılan muamele, Macron’un Müslüman kamusal yaşamını ve inançlarını kontrol etme girişimlerine birleşik bir Müslüman tepki organize etme girişimlerinden sonra meydana geldi. Ayrıca Sihamedi, İslamofobik duruşuyla meşhur olan İçişleri Bakanının tarafından da tehdit edildi.

Meşhur Fransız aktivist Marwan Muhammad, Twitter sayfasında Macron'un ateşle oynadığını söyledi:

Bu tür aşağılayıcı ve orantısız yöntemleri kullanarak artık kontrol edemeyeceğiniz tehlikeli bir durum yaratıyorsunuz. Ektiğiniz korku, aşağılama ve güvensizlik ile neyin peşindesiniz? İsyanın mı? Yoksa iç savaşın mı?

CAGE UK Hukuk kurumunun Sosyal Yardım Direktörü Moazzam Begg, şöye ifade etti:

  • Ülkenin en büyük Müslüman hayır kurumlarından biri olan BarakaCity ve Müslüman haklarının savunucusu olan başkanının hedeflenmesi, devletin İslam ve Müslümanlara açık bir cadı avı yaptığının net bir göstergesidir. Geçerli suçlamaların bulunmadığı durumda derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.
  • Baraka City ve Sihamedi, Fransa'daki Müslüman toplumundan geniş bir desteğe sahiptir. Popülaritesi düşük olduğu için Macron, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İslamofobik kimliğini göstererek aşırı sağın peşine düşmüş halde. Macron, Müslüman karşıtı söylem ve politikalarında Marine Le Pen'i aşmak istiyor. Sonuç olarak Müslümanlar, onun siyasi hırslarının mihrabındaki ana hedef halinde.