Hamas lideri Heniyye: İşgalci İsrail’in cinayetlerini durdurun

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye.
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye kendisini arayan BM Genel Sekreteri Ortadoğu Özel Temsilcisi Tor Wennesland ile yaptığı görüşmede Filistin davasıyla ilgili olarak gerek siyasi konularla ilgili ve gerekse sahada meydana gelen son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Heniyye’nin ofisinden yapılan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de gönderilen açıklamaya göre Wennesland, Heniyye’yi telefonla arayarak gelişmelerle ilgili bir görüşme yaptı.

  • Hamas Siyasi Büro Başkanı, Wennesland’a işgal rejiminin gerek Batı Şeria bölgesinde, gerek Gazze Şeridi’nde ve gerekse Kudüs’te yaptığı ihlaller ve haksızlıklar hakkında bilgi verirken, işgal rejiminin son günlerde gerçekleştirdiği cinayetlere de özellikle dikkat çekti.

Heniyye BM’yi göreve çağırdı

Filistin halkının mübarek Ramazan ayını karşıladığı sırada işgalci siyonistlerin Cenin ahalisinden 5 kişiyi hunharca katlettiğini hatırlattı.

BM Genel Sekreteri Ortadoğu Özel Temsilcisi Tor Wennesland.

Hamas Siyasi Büro Başkanı görüşmesinde gerek işgal güçlerinin ve gerekse onların himayesindeki yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarının, aşırı siyonist milletvekili Ben Gvir’in organize ettiği Mescidi Aksa baskınlarının, işgal rejiminin Dış İşleri Bakanı Lapid’in Babu’l-Amud bölgesindeki provokasyonlarının devam ettiğine dikkat çekerek BM’nin işgal rejiminin bütün bu ihlallerinin ve cinayetlerinin önüne geçmek için üzerine düşeni yerine getirmesini istedi.

Hamas: Esirler ve Mescid-i Aksa, İsrail'le devam eden çatışmanın asıl unsurlarıdır

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, İsrail'in elinde bulunan Filistinli tutukluların ve Mescid-i Aksa'nın İsrail ile çatışmanın ana unsurları olduğunu açıkladı.

Heniyye, aşırı siyonist milletvekili Ben Gvir'in Mescid-İ Aksa baskınlarını organize etmesine dikkati çekti.
Heniyye, aşırı siyonist milletvekili Ben Gvir'in Mescid-İ Aksa baskınlarını organize etmesine dikkati çekti.

Gazze'den yayın yapan Hamas'a ait El-Aksa televizyonuna konuşan Heniye'nin açıklamaları, Hamas'ın internet sitesinde yayınlandı.

Heniye, "Esirler (Filistinli tutuklular) ve Mescid-i Aksa, İsrail'le devam eden çatışmanın asıl unsurlarıdır." dedi.

  • İsrail'de son bir haftada 3 ayrı saldırıda toplam 11 İsraillinin hayatını kaybetmesine ilişkin konuşan Heniye, saldırılara desteğini belirtti.

Heniye, "İşgal altındaki topraklar (İsrail) ve Batı Şeria'da cesurca icra edilen askeri operasyonlar, halkımızın kurtuluşa ve (Filistin'e) dönüşe kadar direnişinin devam ettiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Heniyye: "Halkımızla işgalciler arasında açık bir hesap var."
Heniyye: "Halkımızla işgalciler arasında açık bir hesap var."

İsrail ile Hamas arasında 2011'de Mısır arabuluculuğunda imzalanan esir takası anlaşmasını hatırlatan Heniye, İsrail'in elindeki Filistinli tutuklulara hitaben şu ifadeleri kullandı:

"Halkımızla işgalciler arasında açık bir hesap var. Bu hesap, ancak sizin kurtuluşunuzla kapanabilir. Bizim yeminimiz ve halkımızın yeminidir, sizi yüzüstü bırakmayacağız."

İsrail ve Hamas arasında son zamanlarda esir değişimiyle ilgili Mısır'da birçok görüşme yapıldığı, ancak ilerleme sağlanamadığı ifade ediliyor.

Filistin kaynaklarına göre İsrail hapishanelerinde yaklaşık 4 bin 500 Filistinli bulunuyor.

Kaynak:Daily Ummah - Filistin Enformasyon Merkezi - AA