İdlibli Uveyş Nine, 6 torunuyla çadır kentte yaşam mücadelesi veriyor

70 yaşındaki Uveyş Feyyad, torunlarıyla birlikte Ezrak Çadır Kenti'nde hayata tutunmaya çalışıyor.
70 yaşındaki Uveyş Feyyad, torunlarıyla birlikte Ezrak Çadır Kenti'nde hayata tutunmaya çalışıyor.

Suriye'de 1980 yılında Hafız Esed'a bağlı güçlerin saldırısında kocasını, 2017'de de Beşşar Esed rejimince yapılan bombardımanda da 3 oğlu ve bir gelinini kaybeden 70 yaşındaki Uveyş Feyyad, sığındığı kampta 6 torunuyla hayat mücadelesi veriyor.

Feyyad, Suriye'de 1980'de Hafız Esed döneminde rejim güçlerince düzenlenen bir saldırıda eşini kaybetti.

Yetim kalan 3 çocuğuna37 yıl boyunca hem annelik hem de babalık yapan Feyyad, 2017'de bu kez de Beşşar Esed güçlerinin hava saldırısı sonucu evlatlarını ve bir de gelinini toprağa vererek, aynı acıları yeniden yaşadı.

İdlibli 70 yaşındaki Fayyad, 2020'de Esed güçlerinin İdlib'in Cebel Zeviye bölgesine saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından, yetim kalan kalan 6 torununu korumak için bir asır geçirdiği evini geride bırakarak göç etmek zorunda kaldı.

Uveyş Nine ve 3 torunu.
Uveyş Nine ve 3 torunu.

Feyyad, uzun ve çileli bir göç sürecinin ardından, Fırat Kalkanı Harekatı'yla terörden arındırılan Bab ilçesindeki Ezrak Çadır Kampı'na sığınabildi.

  • 12 metrekarelik bir çadırda yaşamaya çalışan ve hiçbir gelir kaynağı olmayan Feyyad, yaşları 10-12 arasındaki yetim torunlarına Ramazan Bayramı'nın arifesinde hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor.

Torunları üzülmesin diye evlatlarının acısını yaşayamıyor

Uveyş Nine'nin kaybettiği oğlu ve yetim kalan torunları.
Uveyş Nine'nin kaybettiği oğlu ve yetim kalan torunları.

Feyyad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "70 yaşındayım. Eşim 1980 olaylarında Hafız Esedtarafından öldürüldü. 2017 yılında Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarında Abdurrahman, Muhammet ve Ahmet adında 3 oğlumu ve bir de gelinimi kaybettim. Torunlarım benimle yaşıyor. Ne zaman fotoğraflarına baksam gözlerim doluyor. Torunlarım üzgün olduğumu görmesinler diye fotoğrafları saklıyorum." dedi.

Uveyş Nine'nin 6 torunuyla birlikte yaşadığı çadır.
Uveyş Nine'nin 6 torunuyla birlikte yaşadığı çadır.

Torunları sayesinde hayata tutunduğunu belirten Feyyad, "Hiçbir şey çocuklardan değerli değil. Uzun zaman üzerlerine titredim. Onları yetiştirmek için yoruldum ancak rejim ve destekçileri onları benden kopardı." diye konuştu.

Feyyad, "Hayırseverler yetim torunlarıma sahip çıksın." ifadesini kullandı.