İsrail güçleri Batı Şeria ve Negev'de düzenlediği baskınlarda üç Filistinliyi öldürdü

İsrail güçlerinin, Balata Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında öldürülen 17 yaşındaki Filistinli Nadir Reyyan'ın naaşı, omuzlarda taşınarak son yolculuğuna uğurlandı.
İsrail güçlerinin, Balata Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında öldürülen 17 yaşındaki Filistinli Nadir Reyyan'ın naaşı, omuzlarda taşınarak son yolculuğuna uğurlandı.

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria ve Negev çölünde ayrı ayrı olaylarda biri genç olmak üzere üç Filistinliyi öldürdü.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu biri çocuk 3 Filistinli hayatını kaybetti, 9 Filistinli yaralandı.

İsrail askerleri Nablus'un doğusundaki Balata Mülteci Kampı ve Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'na baskınlar düzenledi.

Baskınlar sırasında İsrail güçleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri Filistinlilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandı.

  • Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail güçleri Balata Mülteci Kampı'nda 17 yaşındaki Filistinli Nadir Reyyan'ı başından, göğsünden ve elinden vurduktan sonra öldüğünü söyledi, olayda 3 kişi yaralandı.
Nadir Reyyan'ın cenazesi.
Nadir Reyyan'ın cenazesi.

Bu olaydan kısa bir süre sonra Doğu Kudüs'ün kuzey eteklerindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda bir Filistinlinin daha İsrail askerlerinin kurşunuyla hayatını kaybettiği kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, yaşamını yitiren Filistinlinin 20'li yaşlardaki Ala Şiham olduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca aynı olayda 6 Filistinli gencin de gerçek mermiyle yaralandığı belirtildi.

Kalendiya, işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki ana kontrol noktasına ev sahipliği yapıyor.

İsrail güçlerinin aşırı kalabalık mülteci kamplarına düzenlediği baskınlar sıklıkla ölümle sonuçlanıyor ve Filistinliler tarafından İsrail işgalini sürdürmenin bir yolu olarak görülüyor.

Filistinli Ala Şiham'ın Kalendiya Mülteci Kampı'ndaki cenazesi, yas tutanlar tarafından taşındı.
Filistinli Ala Şiham'ın Kalendiya Mülteci Kampı'ndaki cenazesi, yas tutanlar tarafından taşındı.

Filistinli kılığında bir İsrail gizli birimi tarafından öldürüldü

Üçüncü ölüm, Negev çölünün içindeki Rahat şehrinde, Filistinli kılığında bir İsrail gizli biriminin, üç çocuk babası 27 yaşındaki Sanad Salem el-Harbed’ı öldürmesiyle gerçekleşti.

İsrail polisi yaptığı açıklamada, iki şüpheliyi tutuklamak için şehirde bulunan gizli birimlerine ateş açtıklarını söyledi.

İsrail birliği “tehdit oluşturan saldırganı etkisiz hale getirdi” ve can kaybı olmadığını söyledi.

Polis, bir silah ve mühimmat bulduklarını ve el-Harbed’in elinde olduğuna inandıkları bir silahın fotoğrafını yayınladıklarını söyledi.

Filistinli siyasi partiler işlenen cinayetleri kınadı. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) yaptığı açıklamada, “Siyonist düşmana direnmenin en etkili yolu küresel bir direniştir.” dedi.

FHKC, “Halkımızın Filistin tarlalarında, köylerinde ve şehirlerinde İsrail işgal güçlerine karşı mücadeleye devam etmesi, devam eden bu Siyonist saldırganlığa karşı daha fazla birleşme çağrısıdır.” dedi.

Hamas Sözcüsü Abdüllatif El Kanu, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, “Şehitlerin kanı, halkımızın Siyonist işgalciye karşı devrimini ateşlemeye devam edecek” dedi.