İsrail güçleri, Batı Şeria'ya düzenlediği baskında iki Filistinliyi öldürdü

İsrail ordusunun düzenlediği baskın sırasında hayatını kaybeden Muhammed el-Hallak'ın annesi ve  Muhammed Ebu Bekir'in babası Nablus'taki Rafidiya Hastanesi'nin önünde tepki gösteriyor.
İsrail ordusunun düzenlediği baskın sırasında hayatını kaybeden Muhammed el-Hallak'ın annesi ve Muhammed Ebu Bekir'in babası Nablus'taki Rafidiya Hastanesi'nin önünde tepki gösteriyor.

Saldırı ve baskınlarına Ramazan ayında da devam eden İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Huvvara kasabasında iki İsrail askerini yaralayan silahlı saldırgana yardım ettiğinden şüphelendiği iki kişiyi tutuklamak için düzenlediği bir sabah baskınında 2 kişiyi öldürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığı, bugün işgal altındaki Batı Şeria şehri Nablus'ta bir ordu baskını sırasında İsrail askerleri tarafından iki Filistinlinin öldürüldüğünü doğruladı fakat kimlikleri hakkında ayrıntı vermedi. İsrail ordusu ise askerlerin geçen ay işgal altındaki Batı Şeria'nın Huvvara kasabasında iki askeri vuran bir silahlı kişiye yardım ettiğinden şüphelenilen iki kişiyi tutukladığını söyledi.

İsrail her defasında öldürülenlerin çoğunun silahlı savaşçılar olduğunu söylüyor ancak saldırıları protesto eden, taş atan gençler ve çatışmalara karışmayan insanlar da öldürüldü.

Göz yaşartıcı gaz soluyan onlarca Filistinli yaralandı.
Göz yaşartıcı gaz soluyan onlarca Filistinli yaralandı.

İsrail güçleri Nablus'a göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırdı, 50'den fazla Filistinliyi yaraladı ve bir Kızılay ambulansını hedef aldı.

İsrail ordusu, askerlerin geçen ay işgal altındaki Batı Şeria'nın Hawara kasabasında iki askeri vurduğu iddia edilen silahlı bir kişiye yardım ettiğinden şüphelenilen iki kişiyi tutukladığını söyledi. Ordu, baskın sırasında askerlerinin ateş altına alındığını ve "vuruşları" doğrulayarak karşılık verdiğini söyledi.

Filistin WAFA haber ajansı tarafından Muhammed Ebu Bekirr el-Junaidi ve Muhammed Said Nasır adındaki iki Filistinliyi Şubat ayında Huvvara'da iki İsrailliyi öldüren bir saldırıya karışmakla suçlandı. El-Junaidi, Fetih partisinin Juneid köyündeki genel sekreteri ve silahlı bir savaşçıydı. 21 yaşındaki Nasır ise geçen yıl Aralık ayında resmen ortaya çıkan bir grup olan Aslanların İni'nin bir üyesiydi.

İsrail'in Filistin kontrolündeki bölgelere neredeyse her gün tutuklama baskınları ve saldırı düzenliyor.
İsrail'in Filistin kontrolündeki bölgelere neredeyse her gün tutuklama baskınları ve saldırı düzenliyor.

İsrail, öldürülenlerin çoğunun silahlı savaşçılar olduğunu söylüyor. Ancak saldırıları protesto eden taş atan gençler ve çatışmalara karışmayan insanlar da öldürüldü.

Filistinliler, baskının ardından bir evde oluşan hasarı inceliyor.
Filistinliler, baskının ardından bir evde oluşan hasarı inceliyor.