İsrail'den ayrımcı yasaya onay

İsrail parlamentosu Knesset, hazırlığı 7 yıldır devam eden "Yahudi ulus devlet" yasasını kabul etti.
İsrail parlamentosu Knesset, hazırlığı 7 yıldır devam eden "Yahudi ulus devlet" yasasını kabul etti.

İsrail parlamentosunun kabul ettiği "Yahudi ulus devlet" yasasından Yemen'deki kolera salgınına, İslam dünyasında geride bıraktığımız haftanın öne çıkan gelişmeleri...

Irak’taki gösterilerde 12 kişi hayatını kaybetti

                                    Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, ülkenin güney illerinde yaklaşık 10 gündür devam gösterilerde 12 kişinin öldüğünü, 199 kişinin yaralandığını ve 540 göstericinin gözaltına alındığını açıkladı. Ülkenin güneyinde yaşayan Iraklılar, yaşam standartlarının düşüklüğü ve devlet yatırımlarının yetersizliği sebebiyle sokaklara dökülmüştü. Gösteriler, Abadi hükümetinden gelen sükunet çağrılarına rağmen devam ediyor.
Irak’taki gösterilerde 12 kişi hayatını kaybetti Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, ülkenin güney illerinde yaklaşık 10 gündür devam gösterilerde 12 kişinin öldüğünü, 199 kişinin yaralandığını ve 540 göstericinin gözaltına alındığını açıkladı. Ülkenin güneyinde yaşayan Iraklılar, yaşam standartlarının düşüklüğü ve devlet yatırımlarının yetersizliği sebebiyle sokaklara dökülmüştü. Gösteriler, Abadi hükümetinden gelen sükunet çağrılarına rağmen devam ediyor.
İsrail'de "Yahudi ulus devlet" yasası kabul edildi

                                    İsrail Meclisi 7 yıldır üzerinde çalışılan ve nüfusun yüzde 20’sini kapsayan Arap vatandaşları dışlayan Ulus Devlet Yasasını onayladı. Teklifi değerlendirmek için kurulan Anayasa, Hukuk ve Komitesi “Yahudi kalkının ulusal vatanı” olarak nitelendirilecek yasayı 8 kabul oyuna karşı 7 ret oyuyla kabul etti. Yasanın kabulüyle birlikte Yahudiler 1’inci sınıf vatandaş kabul edildi, Arapça resmi dil olmaktan çıkartıldı ve Yahudi dini kanunları referans kabul edildi.
İsrail'de "Yahudi ulus devlet" yasası kabul edildi İsrail Meclisi 7 yıldır üzerinde çalışılan ve nüfusun yüzde 20’sini kapsayan Arap vatandaşları dışlayan Ulus Devlet Yasasını onayladı. Teklifi değerlendirmek için kurulan Anayasa, Hukuk ve Komitesi “Yahudi kalkının ulusal vatanı” olarak nitelendirilecek yasayı 8 kabul oyuna karşı 7 ret oyuyla kabul etti. Yasanın kabulüyle birlikte Yahudiler 1’inci sınıf vatandaş kabul edildi, Arapça resmi dil olmaktan çıkartıldı ve Yahudi dini kanunları referans kabul edildi.
Eritre Etiyopya'daki büyükelçiliğini yeniden açtı

                                    Eritre, Etiyopya ile ilişkilerin normalleşmesinin ardından yaklaşık 20 yıldır kapalı bulunan Addis Ababa Büyükelçiliğini yeniden açtı. Eritre Devlet Başkanı Isaias Afewerki’nin katılımıyla gerçekleşen açılış törenine Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. Yıllar sonra başkent Addis Ababa'da Eritre bayrağının dalgalandığı açılış sırasında iki liderin birbirine karşı samimi tavırları dikkati çekti.
Eritre Etiyopya'daki büyükelçiliğini yeniden açtı Eritre, Etiyopya ile ilişkilerin normalleşmesinin ardından yaklaşık 20 yıldır kapalı bulunan Addis Ababa Büyükelçiliğini yeniden açtı. Eritre Devlet Başkanı Isaias Afewerki’nin katılımıyla gerçekleşen açılış törenine Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili katıldı. Yıllar sonra başkent Addis Ababa'da Eritre bayrağının dalgalandığı açılış sırasında iki liderin birbirine karşı samimi tavırları dikkati çekti.
Pakistan'da iki mitingde bombalı saldırı: 132 ölü

                                    Pakistan'da iki mitingde meydana gelen patlamalarda aralarında milletvekili adayı Navabzade Siraj Raisani'nin de olduğu 132 kişi öldü, 230'dan fazla kişi de yaralandı. Pakistan basınında yer alan haberlerde, ülkenin batısındaki Belucistan eyaletinin Mastung kenti yakınlarında meydana gelen patlamanın Belucistan Avami Partisi (BAP) milletvekili adayı Raisani'yi hedef aldığı iddia edildi. Mastung'daki saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.
Pakistan'da iki mitingde bombalı saldırı: 132 ölü Pakistan'da iki mitingde meydana gelen patlamalarda aralarında milletvekili adayı Navabzade Siraj Raisani'nin de olduğu 132 kişi öldü, 230'dan fazla kişi de yaralandı. Pakistan basınında yer alan haberlerde, ülkenin batısındaki Belucistan eyaletinin Mastung kenti yakınlarında meydana gelen patlamanın Belucistan Avami Partisi (BAP) milletvekili adayı Raisani'yi hedef aldığı iddia edildi. Mastung'daki saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.
Hamas Mısır'ın Filistin uzlaşı önerisini kabul etti

                                    Hamas'ın Mısır tarafından sunulan ve en geç 5 hafta içinde ulusal birlik hükümeti kurulmasını da öngören Filistin uzlaşısı önerisini kabul ettiği bildirildi. Uzlaşı görüşmelerine yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Mısır'ın sunduğu teklif Hamas tarafından kabul edildi. Mısır şimdi Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da öneriyi kabul etmesini bekliyor. Önerinin Filistin yönetimi tarafından başta memur maaşlarının ödenmesi olmak üzere Gazze'ye uygulanan cezai yaptırımların kaldırılmasını öngördüğü belirtildi.
Hamas Mısır'ın Filistin uzlaşı önerisini kabul etti Hamas'ın Mısır tarafından sunulan ve en geç 5 hafta içinde ulusal birlik hükümeti kurulmasını da öngören Filistin uzlaşısı önerisini kabul ettiği bildirildi. Uzlaşı görüşmelerine yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Mısır'ın sunduğu teklif Hamas tarafından kabul edildi. Mısır şimdi Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da öneriyi kabul etmesini bekliyor. Önerinin Filistin yönetimi tarafından başta memur maaşlarının ödenmesi olmak üzere Gazze'ye uygulanan cezai yaptırımların kaldırılmasını öngördüğü belirtildi.
Yemen'de kolerayla mücadele

                                    Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen'de 13 ayda koleradan hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 300'ü geçtiğini duyurdu. UNICEF'in Yemen ofisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, son 13 ayda koleradan 2 bin 311 kişinin öldüğü, şüpheli vaka sayısının da 1 milyon 118 bini aştığı belirtildi. Açıklamada, sağlık ve yardım kuruluşları hastalığın yayılmasını engellemek için aralıksız çalışmasına rağmen sağlık sisteminin yetersizliği ve çatışmaların sürmesi nedeniyle ilerleme kaydedilemediği vurgulandı.
Yemen'de kolerayla mücadele Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen'de 13 ayda koleradan hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 300'ü geçtiğini duyurdu. UNICEF'in Yemen ofisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, son 13 ayda koleradan 2 bin 311 kişinin öldüğü, şüpheli vaka sayısının da 1 milyon 118 bini aştığı belirtildi. Açıklamada, sağlık ve yardım kuruluşları hastalığın yayılmasını engellemek için aralıksız çalışmasına rağmen sağlık sisteminin yetersizliği ve çatışmaların sürmesi nedeniyle ilerleme kaydedilemediği vurgulandı.
Rakka’da bin 236 sivilin cesedi bulundu 

                                    Rakka'da bulunan 3 toplu mezardan büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olan bin 236 ceset çıkarıldı. Cesetlerin, ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin DEAŞ bahanesiyle Rakka'ya düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlere ait olduğu düşünülüyor. Uluslararası Af Örgütü (UAÖ), ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun, Suriye'nin Rakka ilindeki hava saldırılarında sivillere zarar vermemek için yeterince önlem almadığını, sivil kayıpların sorumluluğunu üstlenmediğini ve olayların incelenmesi için yeterli çaba göstermediğini açıklamıştı.
Rakka’da bin 236 sivilin cesedi bulundu Rakka'da bulunan 3 toplu mezardan büyük çoğunluğu kadın ve çocuk olan bin 236 ceset çıkarıldı. Cesetlerin, ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin DEAŞ bahanesiyle Rakka'ya düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlere ait olduğu düşünülüyor. Uluslararası Af Örgütü (UAÖ), ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun, Suriye'nin Rakka ilindeki hava saldırılarında sivillere zarar vermemek için yeterince önlem almadığını, sivil kayıpların sorumluluğunu üstlenmediğini ve olayların incelenmesi için yeterli çaba göstermediğini açıklamıştı.
Abbas ve Putin görüştü

                                    Fetih Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril er-Rucub, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Kudüs ve mülteciler konusundaki tavrından vazgeçinceye kadar ABD ile ilişkilerin düzelmeyeceğini Rusya yönetimine ilettiğini söyledi. Filistin Devlet Televizyonuna konuşan Rucub, Abbas'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinde, Kudüs, mülteciler ve yerleşim birimleri konusundaki tavrından geri adım atmaması durumunda ABD ile ilişkilerin düzelmeyeceğini ilettiğini ifade etti.
Abbas ve Putin görüştü Fetih Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril er-Rucub, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Kudüs ve mülteciler konusundaki tavrından vazgeçinceye kadar ABD ile ilişkilerin düzelmeyeceğini Rusya yönetimine ilettiğini söyledi. Filistin Devlet Televizyonuna konuşan Rucub, Abbas'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinde, Kudüs, mülteciler ve yerleşim birimleri konusundaki tavrından geri adım atmaması durumunda ABD ile ilişkilerin düzelmeyeceğini ilettiğini ifade etti.
Navaz Şerif tutuklandı

                                    Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, hakkında verilen hapis cezasının ardından ülkesine dönerek teslim oldu. Tedavi olan eşini ziyaret için gittiği Londra'dan bu sabah ayrılan Şerif aktarma yaptığı Abu Dabi'den 2 saat rötarlı şekilde Lahor kentine geldi. Hakkında açılan 3 davadan ilki olan "Avenfield davası" sonucunda 10 yıl hapis ve 8 milyon sterlin cezaya çarptırılan 68 yaşındaki Şerif'e, aynı davadan 7 yıl hapis ve 2 milyon sterlin ceza alan kızı Meryem de eşlik etti.
Navaz Şerif tutuklandı Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, hakkında verilen hapis cezasının ardından ülkesine dönerek teslim oldu. Tedavi olan eşini ziyaret için gittiği Londra'dan bu sabah ayrılan Şerif aktarma yaptığı Abu Dabi'den 2 saat rötarlı şekilde Lahor kentine geldi. Hakkında açılan 3 davadan ilki olan "Avenfield davası" sonucunda 10 yıl hapis ve 8 milyon sterlin cezaya çarptırılan 68 yaşındaki Şerif'e, aynı davadan 7 yıl hapis ve 2 milyon sterlin ceza alan kızı Meryem de eşlik etti.