İşte "Yüzyılın Anlaşması"

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiğinden bu yana Mısır ve Suudi Arabistan'la oldukça yakın ilişkiler geliştirdi. Trump'ın İsrail yanlısı politikalarına, bu iki Arap ülkesi açıktan destek veriyor.
ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiğinden bu yana Mısır ve Suudi Arabistan'la oldukça yakın ilişkiler geliştirdi. Trump'ın İsrail yanlısı politikalarına, bu iki Arap ülkesi açıktan destek veriyor.

Bu hafta İslam coğrafyasında, taslak maddeleri basına sızan Yüzyılın Anlaşması, Sri Lanka'da Müslümanlara ait dükkanlara ve araçlara düzenlenen saldırılar, Endonezya'da seçim günü ve sonrasında 500'den fazla kişi aşırı çalışmaya bağlı yorgunluk nedeniyle hayatını kaybetmesi, İdlib'de son 5 günde 71 sivilin hayatını kaybetmesi, KKTC'de yaşanan hükumet krizi haberleri öne çıktı.

İşte "Yüzyılın Anlaşması"

ABD Başkanı Donald Trump'un uzun süredir söz ettiği ama henüz dünya kamuoyuyla paylaşmadığı, İsrail-Filistin çatışmasına 'çözüm' içeren "Yüzyılın Anlaşması"nın taslak maddeleri basına sızdırıldı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu iktidarına yakınlığıyla bilinen İsrail gazetesi Israel Hayom, Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından da desteklenen anlaşmanın önemli maddelerini yayımladı.

Sri Lanka'da Müslümanları hedef alan saldırılar

Sri Lanka'da geçen ay Paskalya gününde düzenlenen terör saldırılarından birinin hedefi olan St. Sebastian Katolik Kilisesi'nin bulunduğu Negombo kentinde Müslümanlara ait dükkanlara ve araçlara saldırılar düzenlendiği bildirildi. Görgü tanıkları, pazar günü bazı Katolik grupların Müslümanların dükkanlarını taşladığı ve araçlarını ateşe verdiğini aktardı.

Endonezya'da seçim 500 kişinin ölümüne yol açtı

Yerel basında çıkan haberlere göre, seçim günü ve sonrasında, şu ana kadar Endonezya Seçim Komisyonuna bağlı 412 sandık görevlisi, Seçim Denetleme Kurumundan 92 görevli ve aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu toplamda 500'den fazla kişi aşırı çalışmaya bağlı yorgunluk nedeniyle hayatını kaybetti. Yaklaşık 3 bin 700 sandık görevlisinin de hastanede tedavi gördüğü ve özellikle sandık görevlilerinde can kaybının yüksek olduğu aktarıldı.

İdlib'de son 5 günde 71 sivil yaşamını yitirdi

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki sivil yerleşimlere son 5 günde düzenlenen saldırılarda en az 71 sivil hayatını kaybetti. Suriye İnsan Hakları Ağının nisan ayı raporunda, Esed rejiminin saldırılarında 127 sivilin, Rusya'nın hava saldırılarında ise 13 sivilin öldüğü belirtilmişti.

KKTC’de Koalisyon dağıldı, hükumet krizi yaşanıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde (KKTC) 15 ay önce Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) liderliğinde, Demokrat Parti (DP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Halkın Partisi (HP) ortaklığında kurulan Koalisyon Hükümeti, Halkın Partisi'nin çekilme kararı almasıyla bozuldu.