İstifasından hemen önce, Filistinlilerle görüşmüş

İsrail eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın, istifa etmeden önce, Filistin Yönetimi'nden isimlerle görüştüğü ortaya çıktı.

İstifa eden İsrail eski Savunman Bakanı Avigdor Liberman hakkındaki iddialardan, Astana görüşmelerine, İslam dünyasında geride bıraktığımız haftanın öne çıkan gelişmeleri.

İstifasından hemen önce, Filistinlilerle görüşmüş
İsrail eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın, 15 Kasım'da hükümetten istifa etmeden hemen önce, Filistin Yönetimi'nden üst düzey isimlerle bir araya geldiği ortaya çıktı. Liberman'la görüşen Filistin İstihbarat Başkanı General Macid Ferac ve İsrail'le sivil ilişkilerden sorumlu müdür Hüseyin Şeyh'in, ekonomik yükümlülükler konusunda İsrail'in verdiği sözleri tutmasını istediği belirtildi.
İstifasından hemen önce, Filistinlilerle görüşmüş İsrail eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın, 15 Kasım'da hükümetten istifa etmeden hemen önce, Filistin Yönetimi'nden üst düzey isimlerle bir araya geldiği ortaya çıktı. Liberman'la görüşen Filistin İstihbarat Başkanı General Macid Ferac ve İsrail'le sivil ilişkilerden sorumlu müdür Hüseyin Şeyh'in, ekonomik yükümlülükler konusunda İsrail'in verdiği sözleri tutmasını istediği belirtildi.
Kabil'de seçim sonuçları iptal edildi
Seçim Şikayet Komisyonu Sözcüsü Ali Reza Ruhani, düzenlediği basın toplantısında, yapılan yolsuzluklar nedeniyle Kabil'in seçim sonuçlarının iptal edildiğini söyledi. Ruhani, seçime hile karışmasında parmağı olan bazı seçim komisyonu çalışanlarının görevine son verildiğini belirtti. Konuyla ilgili Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonundan henüz açıklama yapılmadı. Afganistan meclisinde başkent Kabil'e ayrılan 33 sandalye için 800 milletvekili adayı yarışmıştı.
Kabil'de seçim sonuçları iptal edildi Seçim Şikayet Komisyonu Sözcüsü Ali Reza Ruhani, düzenlediği basın toplantısında, yapılan yolsuzluklar nedeniyle Kabil'in seçim sonuçlarının iptal edildiğini söyledi. Ruhani, seçime hile karışmasında parmağı olan bazı seçim komisyonu çalışanlarının görevine son verildiğini belirtti. Konuyla ilgili Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonundan henüz açıklama yapılmadı. Afganistan meclisinde başkent Kabil'e ayrılan 33 sandalye için 800 milletvekili adayı yarışmıştı.
"Hizbullah tünelleri"ne karşı operasyon
İsrail ordusu, ülkenin kuzeyinde "Hizbullah'a ait tüneller" bulunduğunu öne sürerek, bu tünellerden gelebilecek saldırıları önlemek amacıyla Lübnan sınırında operasyon başlattığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hizbullah'ın, Lübnan'dan İsrail'e sızmak için çok sayıda tünel kazdığı tespit edildi.Bu tünellerin kapatılması ve buralardan gelebilecek muhtemel saldırıların önüne geçilebilmesi için İsrail'in kuzeyindeki Lübnan sınırında operasyon başlattığı ifade edildi.
"Hizbullah tünelleri"ne karşı operasyon İsrail ordusu, ülkenin kuzeyinde "Hizbullah'a ait tüneller" bulunduğunu öne sürerek, bu tünellerden gelebilecek saldırıları önlemek amacıyla Lübnan sınırında operasyon başlattığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hizbullah'ın, Lübnan'dan İsrail'e sızmak için çok sayıda tünel kazdığı tespit edildi.Bu tünellerin kapatılması ve buralardan gelebilecek muhtemel saldırıların önüne geçilebilmesi için İsrail'in kuzeyindeki Lübnan sınırında operasyon başlattığı ifade edildi.
"Artık Astana'nın fişini çekme vakti"
ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Dışişleri Bakanlığının geçen hafta, Türkiye, Rusya ve İran arasında Suriye için yapılan Astana görüşmelerinin başarısız olduğu söylemini tekrarlayarak "Artık Astana'nın fişini çekme vakti." dedi.
"Artık Astana'nın fişini çekme vakti" ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Dışişleri Bakanlığının geçen hafta, Türkiye, Rusya ve İran arasında Suriye için yapılan Astana görüşmelerinin başarısız olduğu söylemini tekrarlayarak "Artık Astana'nın fişini çekme vakti." dedi.
Mahmud Abbas: ABD Orta Doğu'da bir engel
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Vatikan'da Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus ile yaptığı görüşmede Orta Doğu sorununu ele aldı. Vatikan'daki Papalık Sarayı'nda yapılan görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. İtalyan haber ajanslarında yer alan haberlere göre, Abbas, Papa'ya hitaben "Bu Noel döneminde barış için dua ediyoruz ve size güveniyoruz." diye konuştu. Papa Franciscus da Filistin liderine Orta Doğu'da barışa yönelik mesajlarını iletti.
Mahmud Abbas: ABD Orta Doğu'da bir engel Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Vatikan'da Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus ile yaptığı görüşmede Orta Doğu sorununu ele aldı. Vatikan'daki Papalık Sarayı'nda yapılan görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. İtalyan haber ajanslarında yer alan haberlere göre, Abbas, Papa'ya hitaben "Bu Noel döneminde barış için dua ediyoruz ve size güveniyoruz." diye konuştu. Papa Franciscus da Filistin liderine Orta Doğu'da barışa yönelik mesajlarını iletti.
Nijerya Cumhurbaşkanı: Ben ölmedim, sağım
Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, öldüğü ve kendisinin yerine Sudanlı bir benzerinin getirildiği iddialarını yalanladı. Polonya'nın Katoviçe kentinde katıldığı bir toplantıda konuşan Buhari, "Bu gerçekten benim. Sizi temin ederim ki benim. Yakında 76'ncı doğum günümü kutlayacağım ve gücüm-kuvvetim de gayet yerinde" dedi.
Nijerya Cumhurbaşkanı: Ben ölmedim, sağım Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, öldüğü ve kendisinin yerine Sudanlı bir benzerinin getirildiği iddialarını yalanladı. Polonya'nın Katoviçe kentinde katıldığı bir toplantıda konuşan Buhari, "Bu gerçekten benim. Sizi temin ederim ki benim. Yakında 76'ncı doğum günümü kutlayacağım ve gücüm-kuvvetim de gayet yerinde" dedi.
ABD saldırısı: 23 sivil öldü
BM tarafından yapılan soruşturmaya göre ABD'nin Afganistan'ın güneyinde geçen hafta gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu, içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu 23 kişi öldü. Perşembe günü geç saatlerde AFP’den “İlk bulgular, kurbanların büyük çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu gösteriyor” ifadesine yer veren bir rapor aldığını söyleyen Afganistan BM temsilcisi saldırıda en az üç kişinin de yaralandığını belirtti.
ABD saldırısı: 23 sivil öldü BM tarafından yapılan soruşturmaya göre ABD'nin Afganistan'ın güneyinde geçen hafta gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu, içlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu 23 kişi öldü. Perşembe günü geç saatlerde AFP’den “İlk bulgular, kurbanların büyük çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu gösteriyor” ifadesine yer veren bir rapor aldığını söyleyen Afganistan BM temsilcisi saldırıda en az üç kişinin de yaralandığını belirtti.
Yemen konulu istişare toplantıları İsveç'te başladı
Yemen'deki iç savaşı sonlandırmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde gerçekleştirilen istişare toplantıları, İsveç'in başkenti Stockholm'e 77 kilometre uzaklıkta bulunan Rimbo kasabasındaki Johannesberg Sarayı'nda başladı.
Yemen konulu istişare toplantıları İsveç'te başladı Yemen'deki iç savaşı sonlandırmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde gerçekleştirilen istişare toplantıları, İsveç'in başkenti Stockholm'e 77 kilometre uzaklıkta bulunan Rimbo kasabasındaki Johannesberg Sarayı'nda başladı.