“Kadınlar köle pazarında böyle satıldı”

​“Kadınlar köle pazarında böyle satıldı”
​“Kadınlar köle pazarında böyle satıldı”

Ortadoğu’nun yakın tarihinin en muammalı ve bilinmezli denklemi DAEŞ, yarattığı fırtınanın ardından coğrafyamızdan silinip gitti. Geriye DAEŞ bahane edilerek girişilen askeri operasyonlar, DAEŞ perdesi arkasında düzenlenen bombalı saldırılar ve onlarca soru kaldı. Muhtemelen, çok yakın bir gelecekte, DAEŞ’in sergilediği ve evlerimizde korkulu gözlerle izlediğimiz o videoların, yüksek bütçeli prodüksiyonlar olduğuna dair somut kanıtlara da kavuşacağız.

DAEŞ rüzgârının en sert estiği zamanlarda, sıklıkla medyaya düşen bazı fotoğraflar vardı. Hâlâ dolaşımda bulunan bu fotoğraflarda, birbirine zincirlerle bağlı kadınlar meydanlarda yürütülürken görülüyordu. Hepsi de siyah çarşaf giymiş bu kadınların, “DAEŞ tarafından köle pazarlarında satılığa çıkarılan Müslüman kadınlar” olduğu belirtiliyordu.

İlginçtir, söz konusu fotoğrafların hepsi Şii kültürde Hz. Hüseyin’in şehadetiyle ilgili sahnelenen bazı canlandırmalara ait olsa da, bu gerçeklik çok fazla sorgulanmadı. DAEŞ’in kadınları satılığa çıkarıp köle olarak pazarladığı bilgisi o kadar kesin bir inanca dönüştü ki, onca iddiadan tek bir somut karenin ya da video görüntüsünün sızmamış olması üzerinde kimse düşünmedi.