Kazakistan'da binaya çarpan uçakta 15 kişi öldü

Kazakistan'ın Almatı kentinde  kalkıştan hemen sonra düşen uçakta 15 kişi yaşamını yitirdi.
Kazakistan'ın Almatı kentinde kalkıştan hemen sonra düşen uçakta 15 kişi yaşamını yitirdi.

Kazakistan'da Bek Air şirketine ait içerisinde 93 yolcu ve 5 mürettebat bulunan Fokker-100 tipi uçak, Nur Sultan seferi için Almatı Havaalanı’ndan kalkışından hemen sonra düştü. Havaalanı yakınındaki 2 katlı bir binaya çarptığı belirtilen uçaktakileri kurtarmak için bölgeye kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.Yetkililer kazada şu ana kadar 15 kişinin hayatını kaybettiğini; 8’i çocuk 66 kişinin de hastaneye sevk edildiğini duyurdu.

Kazakistan'ın Almatı kentinde Fokker 100 tipi yolcu uçağının kalkışı sırasında düşmesi sonucu 15 kişi hayatını kaybetti, 66 kişi yaralandı.

Kazakistan Acil Durumlar Komitesinden yapılan açıklamada, Bek Air Havayollarına ait uçağın Almatı kentinde kalkış sırasında konutların bulunduğu bölgeye düştüğü belirtildi.

Almatı Valiliği, uçakta 8'i çocuk ve 5'i mürettebat 93 kişinin bulunduğunu açıkladı.

93 yolcusu bulunan uçağın havaalanı yakınındaki 2 katlı bir binaya çarpması sonucu 15 kişi yaşamını yitirdi.
93 yolcusu bulunan uçağın havaalanı yakınındaki 2 katlı bir binaya çarpması sonucu 15 kişi yaşamını yitirdi.

Sağlık ekipleri, ölü sayısının 15'e çıktığı bilgisini paylaşırken, Almatı Sağlık İdaresi Başkanı Tleuhan Abildayev de 66 kişinin yaralandığını duyurdu.

Havaalanı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, uçağın yerel saat ile 07.00’de irtifa kaybetmeye başladığı, kazadan sonra uçakta yangın çıkmadığı, hemen sonra kurtarma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Kaza sonrası arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
Kaza sonrası arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Almatı Havaalanı’ndan yapılan açıklamada, kaza nedeniyle sefer saatlerinde bir değişiklik olmadığı ve havaalanının normal şekilde hizmet vermeye devam ettiği belirtildi.

Diğer yandan, Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanlığı, kazanın nedeni açıklanana kadar Bek Air şirketinin faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı.

Sivil Havacılık Komitesinin açıklamasında da kazanın nedeni belli olana kadar ülkede Fokker 100 tipi uçakların uçuşlarının durdurulduğu kaydedildi.