Kuyuya sıkışan Faslı çocuk kurtarılmadan önce öldü

Acil durum ekiplerinin 5 yaşındaki Rayyan'ı kurtarma çalışmaları esnasında kazı alanında büyük bir kalabalık oluştu.
Acil durum ekiplerinin 5 yaşındaki Rayyan'ı kurtarma çalışmaları esnasında kazı alanında büyük bir kalabalık oluştu.

Fas'ta 5 gün süren çalışmanın ardından 32 metre derinliğindeki bir kuyuda mahsur kalan 5 yaşındaki Rayyan'ın vefat ettiği duyuruldu.

Cumartesi akşamı 5 yaşındaki Rayyan, 100 saati aşkın süren kurtarma çalışmalarının 5. gününde düştüğü 32 metrelik kuyudan tekbirler ve dualarla çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Rayyan’ın vefat ettiği açıklandı.

  • Fas’ın kuzeyindeki Şafşavan Şehri kırsalındaki Temurt Beldesi İğran Köyü’nde günlerdir süren bekleyiş üzücü haber ile sonuçlandı. 1 Şubat Salı günü yerel saat ile 15:00 sularında evlerinin yakınındaki 32 metrelik sondaj kuyusuna düşen 5 yaşındaki Faslı erkek çocuğu Rayyan, günler süren kurtarma çalışmalarının ardından kuyudan çıkarıldı.

Rayyan’ın cansız bedeni polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında oluşturulan koridorla ambulansa alındı.

Fas Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Fas Kralı 6. Muhammed'in Rayyan'ın ailesine başsağlığı dilediği belirtildi.

Kurtarma çalışmaları 5 gündür aralıksız devam ediyordu

Geçtiğimiz Salı günü evlerinin yakınındaki sondaj kuyusuna düşen 5 yaşındaki Rayyan’a ulaşmak için yapılan bütün girişimler sonuçsuz kalınca çarşamba sabahı kuyuya eş değer derinlikte bir kazı çalışmalarına başlandı. Kuyuya indirilen kamera yardımıyla Rayyan’ın hayatta olduğu ancak yaralı olduğu tespit edildi. Ayrıca küçük çocuğun havasız kalmaması için kuyunun içine oksijen verildi.

Rayyan’ı kurtarma çalışmaları kısa zamanda Fas’ın en önemli gündem konusu olurken olay dünya basınında da geniş yer buldu. Dünyanın dört bir tarafından insanlar Rayyan için dua ederken sosyal medyada defalarca destek kampanyaları yapıldı. Haberlerin yayılması ile kazı alanında büyük bir kalabalık oluştu.

Buldozerler ve iş makineleri ile yapılan kazı, zeminden kaynaklanan zorluklar ve yer yer yaşanan toprak kaymaları sebebiyle cuma akşamına kadar devam etti. Daha sonra yatay düzlemde insan gücü ile elle kazılmaya başlandı. Olası toprak kaymalarına karşın büyük ve geniş borularla tünel yapılarak ilerlendi. Ve 103 saatin ardından minik Rayyan’ın cansız bedenine ulaşıldı. Kuyuya açılan tünelin girişinde bekleyen sağlık görevlileri Rayyan’ a ilk müdahaleyi yaparak ambulansa aldılar. Başta ailesi ve kurtarma ekipleri olmak üzere sevindirici haber bekleyen herkes yasa boğuldu.