Putin ve Macron: Dağlık Karabağ Azerbaycan’ın ayrılmaz parçasıdır

İkinci Karabağ Savaşı'ının bitmesinden sonra Putin ve Macron'dan önemli açıklama geldi.
İkinci Karabağ Savaşı'ının bitmesinden sonra Putin ve Macron'dan önemli açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron konuşmalarında Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'ın arazisi olduğunu ifade ettiler.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan'a verdiği Karabağ mesajında “ Dağlık Karabağ ve çevresindeki bölgeler Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya 1 TV kanalına Dağlık Karabağ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Putin, Ermenistan'ın sözde Dağlık Karabağ’ın bağımsızlığını ve egemenliğini tanımadığını hatırlatarak "Bu demektir ki uluslararası hukuka göre Dağlık Karabağ ve çevresindeki bölgelerin Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ayrılmaz bir parçasıdır" dedi.

Macron: Bu meseleye karışmayın

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın arazisi olduğunu söylediği bir görüntü ortaya çıktı.

“Paris Azerbaycan Evi”nin başkanı Fransa Azerbaycan Dostları Birliği başkanı Mirvari Fetaliyeva, kendi sosyal medya hesabından yayınladığı videoada Fransa Cumhurbaşkanı, Dağlık Karabağ’ın uluslararası hukuka göre Azerbaycan’ın arazisi olduğunu ifade ediyor. Macron görüntüde meseleyi açıkça ifade ediyor: “Uluslararası hukuka göre, BM tarafından Dağlık Karabağ ve diğer bölgeler Azerbaycan’ın toprakları olarak tanınıyor. Bu sebepten de egemen devletlerden her hangi bir talep yoksa bu meseleye karışmayın”