Kadırov'un Abu Dabi-İstanbul-Bakü trafiği

Soldan sağa: Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Çeçenistan başkanı Ramazan Kadırov ve Abu Dabi Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan.
Soldan sağa: Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Çeçenistan başkanı Ramazan Kadırov ve Abu Dabi Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan.

Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadırov Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinden sonra Türkiye’ye, Türkiye’den de Azerbaycan’a geçerek Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le resmi görüşme gerçekleştirdi.

Ramazan Kadırov Türkiye ziyareti öncesi Abu Dabi'de Formula 1 yarışını izleyerek sonrasında BAE Prensi Muhammed bin Zayid en-Nahyan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın da iştirak ettiği, Abu Dabi’de düzenlenen bir eğlence partisine katıldı.

Kadırov Abu Dabi'ye gelişini instagram hesabından şu sözlerle paylaşmıştı:

"Sevgili ağabeyim Abu Dabi Prensi, Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın daveti üzerine Formula 1 Grand Prix Dünya Şampiyonası'nı izlemek için geldim. Böyle bir gösteri başka bir yerde görülemez."

Dubai seferi sonrası İstanbul’a gelen Ramazan Kadırov İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nu ziyaret etti. İsmailağa Cemaati’ne bağlı Marifet Derneği resmi sosyal medya hesaplarından ziyaret fotoğraflarını “Çeçenistan Cumhurbaşkanı Sayın Ramazan Kadirov Beyefendi Mahmud Efendi Hazretlerini (Kuddise Sirruhu) ziyaret ettiler” başlığıyla paylaştı.

İstanbul’daki ziyaretinde Ramazan Kadırov “Diriliş Ertuğrul” dizisinin setini de ziyaret ederek, dizi oyuncularıyla beraber yemek yiyerek, poz verdi.

Kadırov üçüncü durağı Azerbaycan oldu ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le resmi görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme öncesi şahsi instagram hesabından video paylaşan Ramazan Kadırov şu ifadeleri kullanmıştı: "Kardeş ülkeyi selamlıyorum. Bakü muhteşem ve güzel bir şehir".

İkili görüşmede Ramazan Kadırov Çeçenistan'da Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in adını taşıyacak parkın açılışını yakın zamanda gerçekleştireceklerini bildirerek Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i de açılışa davet etti. İlham Aliyev de Kadırov'a babası Ahmet Kadırov'un Çeçen halkı için yaptıklarını minnetle hatırladıklarını ifade etti.