Suriyeli gençler savaşın yıkamadığı hayalleri için mücadele ediyor

Halep'deki "yarı açık boks ringi"nde hayallerinin peşinden koşan gençler.
Halep'deki "yarı açık boks ringi"nde hayallerinin peşinden koşan gençler.

Suriye'nin Halep ilindeki evinden Beşşar Esed rejiminin saldırıları sebebiyle göç etmek zorunda kalan genç boksör Ahmet Devvara, tavanı uçmuş, metruk binada eğitmenlik yapıyor. Pek çok yurt içi birincilikten sonra dünya şampiyonasına katıldığı sırada ülkesi iç savaşa teslim olan Devvara, gençlere spor sevgisini aşılayarak, onlara acıyı ve göçü mümkün olduğunca unutturabilmeyi hedeflediklerini aktardı. Devvara, 10 genç ve 25 çocuğu eğittiğini belirterek, "İnşallah bu salondan şampiyonlar çıkaracağız. Ülkenin durumu nedeniyle karşılaşmaya çıkabilecek kimse olmasa da gençlerimiz turnuvalara hazır." tespitini yaptı.

Suriye'nin Halep ilinde Beşşar Esed rejiminin saldırılarında tavanı uçan yıkık binada boks antrenörlüğü yapan Ahmet Devvara ve eğittiği gençler, dünya şampiyonluğu hayallerinden vazgeçmiyor.

Devvara ve eğittiği gençlerin hayalini dünya şampiyonluğu süslüyor.
Devvara ve eğittiği gençlerin hayalini dünya şampiyonluğu süslüyor.

Boks antrenörlüğü yapan Ahmet Devvara AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sporu babasından öğrendiğini söyledi.

Halep doğumlu 25 yaşındaki genç eğitmen, 2009'da memleketindeki bir turnuvada birincilik aldığını, takip eden iki yılda ise Suriye şampiyonu olduğunu belirtti.

Boks antrenörlüğü yapan Halep doğumlu 25 yaşındaki Ahmet Devvara öğrencileriyle idman yaparken.
Boks antrenörlüğü yapan Halep doğumlu 25 yaşındaki Ahmet Devvara öğrencileriyle idman yaparken.
  • Devvara, Kazakistan’daki Dünya Boks Şampiyonası'na katıldığında ise Suriye'de iç savaşın derinleştiğini dile getirerek, "Rejim bölgesine gidemez oldum çünkü Esed sivilleri ve yerleşim yerlerini hedef aldığı için devrimcilerin safında yer aldım." dedi.

Saldırılarda üç amcasını, kardeşini ve iki kuzenini kaybeden ve evine roket isabet etmesi sonucu ölümden döndüğünü söyleyen Devvara, Halep'in batı kırsalında İdlib'e komşu Etarib ilçesine göç etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Gençlere spor sevgisini aşılayarak, onlara acıyı ve göçü unutturabilmeyi hedefliyoruz

Devvara, Etarib'de boksa devam etmek için çabaladığını ve saldırılarda zarar görmüş, tavanı uçmuş metruk bir binayı eğitim için kullanmaya başladığını kaydetti.

Devvara ve öğrencilerinin eğitim için kullandıkları, tavanı uçmuş metruk bina.
Devvara ve öğrencilerinin eğitim için kullandıkları, tavanı uçmuş metruk bina.
  • "Burası Esed rejiminin saldırıları sonucuna yıkılmış bir salon. En azından bir tarafın tavanı hala yerinde. Yağmurdan korunabiliyoruz." diyen Devvara, gençlere spor sevgisini aşılayarak, onlara acıyı ve göçü mümkün olduğunca unutturabilmeyi hedeflediğini aktardı.

Devvara, 10 genç ve 25 çocuğu eğittiğini belirterek, "İnşallah bu salondan şampiyonlar çıkaracağız. Ülkenin durumu nedeniyle karşılaşmaya çıkabilecek kimse olmasa da gençlerimiz turnuvalara hazır." tespitini yaptı.

Devvara, 10 genç ve 25 çocuğu eğitiyor.
Devvara, 10 genç ve 25 çocuğu eğitiyor.

Devvara'nın çocukluk hayalini eğittiği arkadaşları gerçekleştirdi

Devvara, 5 yaşından beri yurt dışındaki turnuvalara katılmayı hayal ettiğini, eğittiği pek çok arkadaşının bu imkana sahip olduğunu belirtti.

Genç eğitmen, "Benim Avrupa'da bir turnuvaya katılma fırsatım olmadı. Allah herkesi muvaffak etsin ve tüm gençlerin dilekleri gerçek olsun." temennisinde bulundu.

Devvara, evi rejim saldırılarında yıkıldıktan sonra AA muhabirinin çektiği pozuyla yılın fotoğraflarına aday gösterilmişti.

"Tek hayalim, ünlü bir boksör olmak"

Etaribli 17 yaşındaki İyyad Hallek de antrenörü Devvara'dan çok şey öğrendiğini, önceden gittiği spor salonunun rejim saldırısında yıkıldığını dile getirdi.

Hallek, "Tek hayalim, ünlü bir boksör olmak." dedi.