Suudi Arabistan, Katar Dünya Kupası bilet sahiplerine ücretsiz umre vizesi sunuyor

Katar, Orta Doğu'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk Arap ülkesi olacak.
Katar, Orta Doğu'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk Arap ülkesi olacak.

Katar'a seyahat eden Müslüman futbol taraftarları, Mekke'de dinî ibadetler yapmak için vize ücreti ödemeden iki aya kadar komşu Körfez ülkesine gidebilecekler.

Orta Doğu'da Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ilk Arap ülkesi Katar, Dünya Kupası biletlerine sahip Müslümanların Suudi Arabistan'da vize ücreti ödemeden umre yapabileceklerini duyurdu.

  • Katar'daki Dünya Kupası maçlarına katılan taraftarlara verilen Hayya kartına sahip olan vatandaşlar, yıl boyunca Mekke'de umre yapmak için ödeme yapmak zorunda kalmayacaklar.

Suudi Dışişleri Bakanlığının Vize Departmanı Müdür Yardımcısı Halid al-Shammari, Hayya kartı sahiplerinin gelecek yıl 11 Ocak'a kadar Suudi Arabistan'da kalabileceklerini ve Katar'a girmelerine gerek kalmadan iki aylık süre boyunca Suudi Arabistan'a birden çok kez girip çıkabileceğini duyurdu.

Katar’da Dünya Kupası için inşa edilen 8 stadyumdan biri olan Al Janoub Stadyumu.
Katar’da Dünya Kupası için inşa edilen 8 stadyumdan biri olan Al Janoub Stadyumu.
20 Kasım'da başlayacak olan turnuvaya katılanlar, ev sahibi ülkenin yanı sıra komşu Suudi Arabistan, Kuveyt, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) de kalabilecek.

Dünya Kupası sırasında, Körfez bölgesindeki şehirlerden Doha'ya ve Doha'dan günlük 160 servis uçuşu olacak.

BAE ayrıca, Dünya Kupası maçları için biletleri olan kişilere 100 dirhem (27 $) ücret karşılığında çok girişli vizeler sunuyor.