Suudiler, cesedin parçalandığını kabul etti

Suudi Arabistan Kaşıkçı'nın cesedinin parçalara ayrıldığını kabul etti.

Suudi Arabistan'ın Cemal Kaşıkçı olayında yaptığı son açıklamadan, Taliban'ın da temsilci gönderdiği Rusya'da Afganistan barışı için düzenlenen toplantıya, İslam dünyasında geride bıraktığımız haftanın öne çıkan gelişmeleri.

Suudiler, cesedin parçalandığını kabul etti
Suudi Arabistan Başsavcılığı'ndan bugün yapılan açıklamada, 2 Ekim günü İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluk binasında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandığı ilk kez teyit edildi. Başsavcı Suud el Muceb'in vekili tarafından düzenlenen basın toplantısında, Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandıktan sonra "yerli bir işbirlikçi"ye teslim edilerek, başkonsolosluk binasından çıkarıldığı kaydedildi.
Suudiler, cesedin parçalandığını kabul etti Suudi Arabistan Başsavcılığı'ndan bugün yapılan açıklamada, 2 Ekim günü İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluk binasında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandığı ilk kez teyit edildi. Başsavcı Suud el Muceb'in vekili tarafından düzenlenen basın toplantısında, Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandıktan sonra "yerli bir işbirlikçi"ye teslim edilerek, başkonsolosluk binasından çıkarıldığı kaydedildi.
İsrail'den Gazze'ye saldırı: 7 şehit
Filistin Kızılayından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyine yaptığı saldırıda 6 Filistinli şehit oldu, 7 Filistinli yaralandı. Öte yandan İsrail ordusundan olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Kuvvetlerimiz, Gazze Şeridi'nde bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonun ardından çatışmalar yaşandı." ifadesi kullanıldı.
İsrail'den Gazze'ye saldırı: 7 şehit Filistin Kızılayından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyine yaptığı saldırıda 6 Filistinli şehit oldu, 7 Filistinli yaralandı. Öte yandan İsrail ordusundan olaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Kuvvetlerimiz, Gazze Şeridi'nde bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonun ardından çatışmalar yaşandı." ifadesi kullanıldı.
İsrail’in güneyine saldırı
İsrail’in Gazze içine operasyon düzenleyerek İzzeddin el Kassam Tugayları komutanlarından birine suikast düzenlemesinin ardından Gazze’den İsrail’in güneyinde kalan Yahudi yerleşim bölgesine füzeler atıldı. Karşılıklı saldırıların sürdüğü bir gün boyunca, Gazze tarafından atılan 300’den fazla roketin 60 tanesi Demir Kubbe savunma sistemi ile etkisiz hale getirilirken, Güney İsrail’de yaşayan Yahudiler korku ve panik içinde kaldı.
İsrail’in güneyine saldırı İsrail’in Gazze içine operasyon düzenleyerek İzzeddin el Kassam Tugayları komutanlarından birine suikast düzenlemesinin ardından Gazze’den İsrail’in güneyinde kalan Yahudi yerleşim bölgesine füzeler atıldı. Karşılıklı saldırıların sürdüğü bir gün boyunca, Gazze tarafından atılan 300’den fazla roketin 60 tanesi Demir Kubbe savunma sistemi ile etkisiz hale getirilirken, Güney İsrail’de yaşayan Yahudiler korku ve panik içinde kaldı.
İsrail, Gazze'de televizyon kanalını vurdu
İsrail, Gazze tarafından atılan füzelerin görüntülerini canlı yayınladığı için Gazze'deki Hamas'a ait "El Aksa" kanalının merkezine için hava saldırısı düzenledi. İsrail savaş uçakları, "El Aksa" kanalının Gazze'deki merkezine 10 füze attı. Saldırı sonucu kanalın merkezi tamamen yıkıldı. Yıkım nedeniyle kısa süreliğine kesilen yayın başka bir merkezden yapılmaya devam etti. İsrail'in saldırıları sonucu çevredeki birçok bina da zarar gördü.
İsrail, Gazze'de televizyon kanalını vurdu İsrail, Gazze tarafından atılan füzelerin görüntülerini canlı yayınladığı için Gazze'deki Hamas'a ait "El Aksa" kanalının merkezine için hava saldırısı düzenledi. İsrail savaş uçakları, "El Aksa" kanalının Gazze'deki merkezine 10 füze attı. Saldırı sonucu kanalın merkezi tamamen yıkıldı. Yıkım nedeniyle kısa süreliğine kesilen yayın başka bir merkezden yapılmaya devam etti. İsrail'in saldırıları sonucu çevredeki birçok bina da zarar gördü.
BM Güvenlik Konseyi Gazze için toplandı
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından Gazze'de şiddet ve gerginliğin artması üzerine Kuveyt ve Bolivya'nın talebi üzerine kapalı oturumda acil toplandı. Fransa BM Daimi Temsilcisi François Delattre Fransa'nın, Hamas'ın İsrail'deki sivilleri hedef alan roket saldırılarını kınadığını belirtirken, İsrail Temsilcisi Danon ise İsrail itidal göstermesi gerektiğine dair çağrıları kabul etmeyeceğini söyledi. Filistin Temsilcisi Riyad Mansur da, yaptığı açıklamada, isim vermeden ABD'yi eleştirdi ve "bir ülke yüzünden konseyin tıkandığın" ifade etti.
BM Güvenlik Konseyi Gazze için toplandı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının ardından Gazze'de şiddet ve gerginliğin artması üzerine Kuveyt ve Bolivya'nın talebi üzerine kapalı oturumda acil toplandı. Fransa BM Daimi Temsilcisi François Delattre Fransa'nın, Hamas'ın İsrail'deki sivilleri hedef alan roket saldırılarını kınadığını belirtirken, İsrail Temsilcisi Danon ise İsrail itidal göstermesi gerektiğine dair çağrıları kabul etmeyeceğini söyledi. Filistin Temsilcisi Riyad Mansur da, yaptığı açıklamada, isim vermeden ABD'yi eleştirdi ve "bir ülke yüzünden konseyin tıkandığın" ifade etti.
Gazze'de ateşkes sağlandı
Hamas ve İslami Cihad Hareketi gibi grupların silahlı kanatlarının yer aldığı Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail'le ateşkese varıldığı duyuruldu. Açıklamada İsrail ateşkese bağlı kaldığı sürece kendilerinin de buna uyacağı belirtildi. Hamas lideri İsmail Heniyye de kısa süre önce yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması halinde ateşkes durumuna dönülebileceğini kaydetmişti.
Gazze'de ateşkes sağlandı Hamas ve İslami Cihad Hareketi gibi grupların silahlı kanatlarının yer aldığı Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail'le ateşkese varıldığı duyuruldu. Açıklamada İsrail ateşkese bağlı kaldığı sürece kendilerinin de buna uyacağı belirtildi. Hamas lideri İsmail Heniyye de kısa süre önce yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması halinde ateşkes durumuna dönülebileceğini kaydetmişti.
İsrail Savunma Bakanı Liberman istifa etti
İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından, bugün görevinden istifa ettiğini duyurdu. Başbakan Benyamin Netanyahu'nun aldığı Hamas'la ateşkes kararından büyük rahatsızlık duyduğu bilinen Liberman, Gazze'ye kapsamlı bir operasyon düzenlenmesi ve bölgedeki belirlenmiş hedeflerin vurulmasını savunuyordu.
İsrail Savunma Bakanı Liberman istifa etti İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından, bugün görevinden istifa ettiğini duyurdu. Başbakan Benyamin Netanyahu'nun aldığı Hamas'la ateşkes kararından büyük rahatsızlık duyduğu bilinen Liberman, Gazze'ye kapsamlı bir operasyon düzenlenmesi ve bölgedeki belirlenmiş hedeflerin vurulmasını savunuyordu.
Taliban saldırısı: 25 ölü
Gazne Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Ahmad Han Sirat, Taliban militanlarının, Caguri ilçe merkezine saldırması sonucu 10 asker ve 15 sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi.
Taliban saldırısı: 25 ölü Gazne Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Ahmad Han Sirat, Taliban militanlarının, Caguri ilçe merkezine saldırması sonucu 10 asker ve 15 sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi.
Moskova'da 2. Afganistan müzakereleri
Rusya’nın ev sahipliğinde başlayan Afganistan müzakerelerinin ikincisine Afganistan İslam Cumhuriyeti Yüksek Barış Konseyi üyeleriyle Taliban temsilcileri katıldılar. Taliban’ın açıklamasında, bu konferansın Afganistan’daki çıkmaza barışçı bir çözüm bulma ve Amerika’nın Afganistan’ı işgalini sonlandırma konusunda kapsamlı bir müzakere olduğu belirtildi. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, geçen Şubat ayında Taliban’la ön şartsız görüşme teklif etmişti.
Moskova'da 2. Afganistan müzakereleri Rusya’nın ev sahipliğinde başlayan Afganistan müzakerelerinin ikincisine Afganistan İslam Cumhuriyeti Yüksek Barış Konseyi üyeleriyle Taliban temsilcileri katıldılar. Taliban’ın açıklamasında, bu konferansın Afganistan’daki çıkmaza barışçı bir çözüm bulma ve Amerika’nın Afganistan’ı işgalini sonlandırma konusunda kapsamlı bir müzakere olduğu belirtildi. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, geçen Şubat ayında Taliban’la ön şartsız görüşme teklif etmişti.