Meksika'da gezilecek yerler

Meksika gezi rehberi.
Meksika gezi rehberi.

Meksika gezi rehberini sizler için derledik. Meksika'da gezilecek yerler, tarihi mekanlar, meşhur yemekler ve dikkat edilmesi gerekenler bu içeriğimizde.

İÇİNDEKİLER

Meksika’da gezilecek yerler zamanında Meksika Aztek ve Maya Medeniyetlerine ev sahipliği yaptığı için oldukça fazladır. Coğrafi konumu sayesinde doğal güzellikleri de bir kadar fazla olmakla birlikte yine aynı sebeple çok farklı yemekleri de bulunmaktadır.

 Pyramid of the Sun
Pyramid of the Sun

Meksika’da gezilecek tarihi yerler

Meksika’nın bulunduğu coğrafi bölgede eski dünya medeniyetlerinden Mayalar ve Aztekler de yaşamış olduğundan tarihi mekanlar birden çoktur. Meksika’daki tarihi mekanlar aşağıdaki gibidir:

· Pyramid of the Sun: “Güneş Piramidi” anlamındaki bu bina yaklaşık 90 metre yüksekliğe sahiptir. Dünyanın en büyük üçüncü piramididir ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır. Meksika’nın tarihi yerleri arasında en çok bilinenidir.

· Coba: Maya medeniyetinin izlerini taşıyan tarihi bir yerleşim yeridir. Quintana Roo’da bulunan bu Maya şehri arkeoloji meraklıları ve tarih seven turistler için harika bir yerdir.

· Chapultepec Kalesi: Chapultepec tepesinin üstünde yer alan kale gotik mimari tarzını yansıtmakta ve 2325 metre yüksekliğindedir. Tarihi yönden büyük önem taşıyan kale 1785 yılında yapılmaya başlanmış ancak 1863 yılında tamamlanabilmiştir.

· Meksika Metropolitan Katedrali: Başkent Mexico’ da bulunan katedral Amerika kıtasındaki en büyük katedral unvanını taşımaktadır. İspanyol mimar Claudio de Arciniega tarafından Barok mimari tarzında tasarlanmış ve 1573 yılında yapımına başlanmıştır.

Meksika’da gezilecek doğal güzellikler

Meksika tarihi geçmişi olduğu kadar jeolojik geçmişe de sahiptir. Doğal olarak Meksika’da birçok doğal güzellik bulunmaktadır ve Meksika’daki doğa harikaları görülmeye değer görüntüler oluşturmaktadır. Bu yerlerden bazıları aşağıda açıklanacaktır:

· Tulum Beach: şahane manzarasıyla Tulum sahili turkuaz mavisi berrak sulara ve uçsuz bucaksız bir sahile sahiptir. Her yıl dünyanın dört bir yanından Meksika’nın doğal güzelliklerinin izini taşıyan bu sahile milyonlarca turist gelmektedir.

· Chapultepec Ormanı: Latin Amerika’nın en büyük şehir parklarındandır. Yaklaşık 686 hektar büyüklüğündedir. Şehrin havasını temizleyen binlerce ağacıyla Mexico City’nin ciğerleri olarak anılmaktadır. Yılda 15 milyon kişi tarafından ziyaret etmektedir.

· Bakır Kanyonu: Chihuahua eyaletinde bulunan bu kanyon çarpıcı manzaralara ve jeolojik güzelliklere sahiptir.

· Monarch Kelebekler Rezervleri: Binlerce kelebeğin bulunduğu bir alandır. Her yıl Kanada’dan Meksika’ya kışı geçirmek için binlerce kelebek 200 milin üzerinde bir mesafede uçmaktadır.

· Cenote ve Yeraltı Nehirleri: Yucatan Yarımadası aslen bir kireçtaşı kaya tabakası olduğundan birçok çukur ve tünel oluşmaktadır. Bunlarda cenoteleri ve tünelleri oluşturmaktadır. Doğal yolla oluşan bu yerler birer doğa harikasıdır. Özellikle fotoğraf karelerinde harika gözükmektedir.

· Pico de Orizaba: Deniz seviyesinden 5636 metre yüksekliği bulunan en yüksek yanardağ olma özelliği taşımaktadır. Bugün hala sönmüş bir yanardağ olmamasına rağmen çok sayıda tırmanıcı bu dağda faaliyet göstermektedir.

Meksika’nın meşhur yemekleri

İspanyol etkisi fazlasıyla görülen Meksika’nın geleneksel yemekleri de coğrafi özellikleri kadar ilgi çekicidir. Meksika gezisi yapan ve “Meksika’da ne yenir” gibi soruları olanlar için aşağıda birkaç Meksika yemeği sayılacaktır:

· Taco: Yerine göre mısır ya da buğday unundan yapılan Tortilla Ekmeğinin içine çeşitli sebze ya da etler konarak birçok tatta Taco yemeği ortaya çıkmaktadır. Meksika’nın önemli yemekleri arasındadır çünkü en çok bilinenidir.

· Fajita: Türkiye’de çok iyi bilinen ve birçok kafe ve restoranda servis edilen Fajita aslen bir Meksika yemeğidir. Kavrulmuş et ve sebzenin karışımından oluşan bu yemek her türlü et çeşidiyle yapılmaktadır.

Hemen Lokma'da inceleyin: Tavuklu Fajita tarifi

· Quesadilla: İki adet Tortilla ekmeğinin arasına et türevleri konan ve ekşi krema, guakamole ve salsa ile servis edilen bir yemektir.

· Burrito: Dürüm şeklinde yapılan bir yemektir. İçine pilav konularak da yapılabilmektedir ve bolca peynir, salsa ve protein içermektedir.

Meksika’ya gidince mutlaka yapılacaklar

Meksika’da yapmadan dönülmemesi gerekenler aşağıdaki gibidir:

· Devasa bir ormanın içine kurulmuş ve içi bir sürü hayvanla dolu olan Xcaret Eğlence Parkı’na gitmek.

· Frida Kahlo Müzesi’ni gezmek.

· Teotihuacan’ı gezmek.

· Meksika’nın fasıl ekibi olarak adlandırılabilen Mariachileri dinlemek.

· Şehrin en iyi tacosunu bulana kadar taco tatmak.

Meksika gezinizde dikkat etmeniz gerekenler

Meksika’da yapılacak tatil için uyarılar aşağıdaki gibidir:

· Meksika mutfağı dünyanın Antep mutfağıdır. Picante acıdır ve chili biberi tutarken dikkatli olunmalıdır.

· Meksika’da çeşme suyu içilmemektedir.

· Meksikalı bir annenin ya da kadının sunduğu yemeği yememek büyük saygısızlıktır.

· Bazı taksilerde taksimetre bulunmamaktadır, fiyatları önceden belirlenmektedir.

· Otobüslerde ücret inerken ödenmektedir.

· Sivrisinek oldukça fazladır.