MHRS üzerinden randevu nasıl alınır?

MHRS.
MHRS.

Size en yakın hastaneden randevu almak için MHRS adresini ziyaret edebilirsiniz. İster e-Devlet şifrenizle isterseniz de ALO 182 numaralı hat üzerinden kolayca hastane randevusu alabilirsiniz.

İÇİNDEKİLER

MHRS üzerinden randevu alma ve 182‘yi arayarak devlet hastaneleri için randevu alabilir,24 saat hizmet veren bu uygulamaları tercih edebilirsiniz.

MHRS ile randevu alma sistemi ve 182hattı ile istediğiniz gün ve saatte randevu alabilirsiniz. MHRS sistemi üzerinden poliklinik ve doktor tercihini de yaparak, randevu işlemlerinizi kendi tercihlerinize göre ayarlayabilirsiniz. Randevu iptali için de aynı sistemi kullanabilir, oturduğunuz yerden randevu alam işlemini tek tık öteden gerçekleştirebilirsiniz.

MHRS üzerinden randevu alma nasıl olur?

MHRS üzerinden randevu alma ve 182 hattı, doktor randevularını 15 günlük süreyle planlanmakta olup randevu süreci titizlikle yönetilmektedir. Hangi hastane ve doktora gitmek istiyorsanız 15 gün boyunca dolu olan randevular için ertesi gün yeniden randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden hangi saatte randevunuz olduğunu görüntüleyebilir, randevu akışını online sorgulayarak takip edebilirsiniz. Her gün binlerce yapılan randevu işlem kaydı için iptal edilen başvurular da olduğu için gün içinde 2 defa olmak üzere MHRS’yi kontrol ederek sistemdeki hasta kayıtlarını kontrol edebilirsiniz.

MHRS şifresi nasıl alınır?

MHRS şifresi almak ve randevu ile uygulamaya giriş yapmak için öncelikle sisteme üye olmanız gerekir. https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/login.xhtml adresine giriş yaptıktan sonra hemen üye ol seçeneğine tıklamalısınız. Karşınıza gelen ekran formunda TC kimlik numarası, doğum yeri, doğum tarihi, anne baba adı ve kişisel bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekir.

MHRS ile randevu alma için sisteme kaydettiğini iletişim ve profil bilgileriyle üyelik işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Sistem sizde 2. Adım olarak iletişim bilgilerinizi ve mail adresini istediğinde doğru ve geçerli bir mail kaydı ile iletişim bilgisi vermelisiniz. İletişim ve mail bilgileriyle şifre unutma durumlarında hesabınızı ivedilikle kurtarmış olursunuz.

MHRS randevu sorgulama nasıl yapılır?

MHRS randevu sorgulama işlemi için öncelikle internet ortamında randevu almak için Merkezi Hekim Randevu Sistemini kullanarak https://www.mhrs.gov.tr linkine tıklayabilirsiniz.

Tıklama işlemi sonrasına gitmek istediğiniz hastaneyi seçerek il- ilçe bilgisini girdikten sonra randevu al butonuna tıklayarak randevu sorgulama işlemine devam edebilirsiniz. Açılan sayfada size T.C kimlik numarası ve MHRS şifre kaydını gösteren, hangi branştan doktor uygun görülen günlerde hasta alıyorsa o gün için randevu alabilirsiniz. MHRS şifreniz yoksa ya da sisteme giriş yapamayıp şifre bilginizi unuttuysanız şifremi unuttum ya da üye ol seçeneklerine tıklayarak yeni şifrenizi alabilirsiniz.

Randevu sayfasında istediğiniz doktor ve saat dilimi için randevu alabilir, tedavi sürecinizi aktif olarak devam ettirebilirsiniz.

ALO 182 ile nasıl randevu alınır?

Alo 182 ile randevu alma için telefon ile numarayı tuşlayıp doktor randevusunu kendiniz alabilirsiniz. Yakınınızın da sizin için randevu alabileceği bu sistem yoluyla hasta T.C kimlik numarası, randevu alınan hastane ve doktor randevu tarih ve saatini belirlemelisiniz. Hastayla olan yakınlık derecenizi de belirterek randevu süreci ile sizden isteten bilgileri titizlikle cevaplandırmalısınız.

MHRS 2011/2013 yılları arsında başlatılan Sağlıkta Dönüşüm projesinin en önemli uygulamasıdır. MHRS ile vatandaşlar muayene olmak için hastaneye gidip saatlerce bekleme telaşından kurtulmuştur.

Vatandaşlar MHRS ile randevu alma hizmetiyle zaman harcamadan oldukça kolay ve hızlı bir şekilde online site uygulaması ve 182 telefon hattı ile tek hamlede randevu alabilmektedir. Alo 182 ‘yi arayıp, MHRS internet adresini tıklayarak TC kimlik numarası ile oluşturulan şifre ile randevu alma işlemi giderek kolaylaştırılmıştır.

Üyelik işlemleri sonrasında iletişim ve profil bilgilerini sisteme doğru bir şekilde kaydederek, herhangi bir şekilde şifreyi unuttuğunuzda ya da randevu geçmişini görüntülemek istediğinizde şifrenizi güncelleyebilirsiniz. MHRS ile randevu alma sürecinde, mail ve iletişim kaydı bilgilerinizi kullanarak kaybolan şifre ve kullanıcı bilgilerinize kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

Hastane randevusu nasıl İ-iptal edilir?

ALO 182 aranarak;

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önce yapılmalıdır.

ALO 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

Web'den;

Hekim Randevu Merkezi Online Randevu ekranına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır.

Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve Randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır.

Randevu iptali için Randevu iptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir.