Moritanya’da gezilecek yerler

Moritanya gezilecek yerler.
Moritanya gezilecek yerler.

Moritanya gezi rehberini sizler için derledik. Moritanya'da gezilecek yerler, tarihi mekanlar, meşhur yemekler ve dikkat edilmesi gerekenler bu içeriğimizde.

İÇİNDEKİLER

Moritanya gezilecek yerler, Batı Afrika kültürünü yakından görmek adına önem taşır. Moritanya, Afrika kıtasının batısında yer alan bir İslam Cumhuriyeti’dir. Fas, Cezayir, Mali, Senegal komşuları arasında yer alır. Ülkenin batısını Atlas Okyanus’u çevreler. Ülke başkenti Nuakşot’tur. Ugiya resmi para birimidir. Moritanya gezisi için Moritanya sınır kapısında Türk vatandaşlarına özel vize alınması mümkündür.

Moritanya’da gezilecek tarihi yerler

Moritanya tarihi yapısı otantik bir hava sunar. Dinine bağlı bir toplum yapısına sahip olan Moritanya’da birçok tapınak, kilise, şapel görmek mümkün. Bölgenin kültür yapısı ortaçağa kadar dayanır. Moritanya’da UNESCO tarafından korumaya alınmış eserler de mevcuttur.

Batı Afrika’da yer alan Moritanya’nın tarihi yerleri şunlardır:

· Ibn Abbas Camii: Nouakchott’ta bulunur.

· Chinguetti Camii: 13. veya 14. Yüzyılda Adrar bölgesinde inşa edilen eski bir ibadet merkezidir.

· Suudi Camii: Moritanya’da yer alan camii, Başkanlık Sarayı’nın güneybatısında yer alırken Ticaret Odası’nın batısında kalır.

· Ouadane: Orta Moritanya’nın çöl bölgesinde yer alan küçük bir kasabadır. Dünya mirası özelliği taşıyan eski şehir, harabe olsa da ayakta kalan parçaları vardır.

Moritanya’da gezilecek doğal güzellikler

Moritanya 1,030,631 kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın 29. en büyük ülkesidir. Sıcak ve kurak bir iklime sahip olan Moritanya’nın güneyinde Sahra iklimi görülür. Kurak iklimine rağmen bünyesinde adalara da ev sahipliği yapan Moritanya’da yeşillikler görmek de mümkün.Çöl iklimi etkisindekiMoritanya’nın doğal güzellikleri şunlardır:

· Richat Structure: Sahra’nın gözü olarak adlandırılır.

· Banc d’Arguin Ulusal Parkı: Moritanya’nın batı kıyısında yer alan ulusal parktır. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alır. Flamingo, geniş gagalı çulluk, pelikan ve sumru gibi göçmen kuşlara ev sahipliği yapar.

· Arguin: Moritanya’nın batı kıyısında yer alan Arguin körfezinde yer alan adadır. Banc d’Arguin Ulusal Parkı’nın bir parçasıdır.

Moritanya’nın meşhur yemekleri

Moritanya mutfağı çok çeşitli yiyecekleri kapsar. Ülke halkı çiftçilik ve avcılık ile uğraştığı için farklı bitkilerden ve avlandıkları hayvanlardan oluşan yemekler tüketilir. Batı Afrika’da bulunan Moritanya’nınmeşhur yemekleri arasında bulunanlar şunlardır:

· Couscous: Nemli irmik buğdayının topçuklar halinde şekillendirilip buğday unuyla kaplanması yöntemiyle hazırlanan makarna türünden yemek.

· Thieboudienne:Balık, pirinç ve domatesintek bir tencerede pişirilmesi ile yapılan milli bir yemektir.

· Maafe:Tigadegena olarak da bilinir. Batı Afrika’nın temel gıdası güveç veya sostur.

· Poulet:Bir çeşit tavuk yemeğidir.

· Mechui:Koyun etiyle yapılan, isteğe göre içerisine pirinç koyulan bir tencere yemeğidir. Bölgede koyun eti oldukça pahalıdır. Bu yüzden mechui genellikle başkent ve yakınlarındaki bölgelerde yapılan özel bir yemektir.

· Che Bujin: Balığın pilav ile birlikte servis edilmesiyle yapılan yöresel bir yemektir.

Moritanya’da yapılması gerekenler

Egzotik yapısıyla köklü bir tarihe ev sahipliği yapan Moritanya’da mutlaka yapılması gerekenler şunlardır:

· Moritanya’nın dini özelliklerini keşfedebilirsiniz.

· Moritanya’nın doğal güzelliklerini yakından görebilirsiniz.

· Dini yapılarını tapınaklarını gezerek, dini ritüellerine şahit olabilirsiniz.

Moritanya gezinizde dikkat etmeniz gerekenler

Kendine has kültürü ile Batı Afrika ülkesini ziyaret edeceğiniz Moritanya gezinizde dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

· Misafirperver bölge halkı ile sohbet etme fırsatı bulursanız size çay ikram edeceklerdir. İkram edilen çaydan en az iki bardak içmeniz saygı niteliği taşır. Eğer ikram edilen çayı içmez, geri çevirirseniz saygısızlık olarak algılanır.

· Dinine bağlı bir bölge olduğu için kıyafet konusunda tutucu olabilirler. Daha sade kıyafetler tercih etmeniz size rahat bir seyahat sunacaktır.

Afrika kültürüne farklı bir bakış açısı ile şahit olmak için gerçekleştireceğiniz Moritanya gezi rotasında, tüm bunları göz önünde bulundurabilirsiniz.