Muğla’da kamp yapılacak en iyi 10 yer

Muğla kamp yerlerini sizler için derledik.
Muğla kamp yerlerini sizler için derledik.

Muğla kamp yerlerini sizler için hazırladık. Rotanız Muğla'ya döndüyse birbirinden güzel kamp önerilerimizi incelemeyi unutmayın.

İÇİNDEKİLER

Deniz ve doğa güzelliklerinin bir arada olduğu Muğla ili kamp yapmak isteyenler için en uygun yerlerden biri. Muğla kamp alanları hem Akdeniz hem de Ege’nin güzelliklerini sunuyor. Muğla’ da lüks otellerde kalmak yerine denize yakın olmak ve doğala iç içe birkaç gün geçirmek isteyenlere göre birçok yer var. Muğla’ da kalabileceğiniz en iyi kamp alanları şu şekilde

Ölüdeniz Kamp Alanı

Belcekız Plajı ile ünlü olan Ölüdeniz bölgesinde eşsiz bir deniz manzarasına tanıklık edersiniz. Turkuaz renkli suyu size sakinlik verir fakat aniden değişen su derinliğine de dikkat etmelisiniz.

Kamp alanı ihtiyaçlarınıza kolayca ulaşmanızı sağlar. Temizlik için duşlar ve alışveriş için marketler bulunur. İsteyenler restoranları da ziyaret edebilir. Ayrıca Babadağ’dan atlayan paraşütçüleri de izleyebilirsiniz.

Kabak Koyu

Fethiye ilçesinin en bilindik yerlerinden birisidir. Özellikle sıcak mevsimlerde kalabalık olur. Kamp alanı için serin ormanlık arazisini kullanabilirsiniz. Bir vadi içinde yer aldığı için her noktasına araba ile ulaşım sağlanması mümkün değildir. Az sayıda eşyanın varsa hoş bir orman yürüyüşü yaparak kamp kurabileceğiniz bir yer seçebilirsiniz.

Çubucak Kamp Alanı

Gökova Körfezi üzerine kurulmuş 5 hektarlık bir yerdir. Ücretsiz kamp alanında yürüyüş parkurları, tuvalet ve alışveriş yerleri bulunur. Ağaçlarla kaplı alanda serin bir kamp yapabilirsiniz. Doğanın içinde aranan sakinliği bu yerde bulabilirsiniz.

Çetibeli Orman Kamp Alanı

Kamp yaparken denizden çok ormanın içinde olmak isteyen kampçıların tercih edebileceği bir yer. Muğla ve Marmaris yolunda 5 hektarlık ücretsiz bir kamp alanı. Fazla merkezi bir alan değil bu nedenle alışveriş ihtiyaçlarınızı önceden karşılamalısınız. Kamp yapmanın dışında günü birlik geziler içinde doğal güzellikler sunuyor.

Karagöz Ormanları Kamp Alanı

Bu alan Muğla’nın Fethiye ilçesine 7 km uzaklıktadır. Toplu taşıma ya da kendi aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz. Bu kamp alanının kendine ait bir marinası bulunur.

Lüks otellerden kaçıp kamp yapmak isteyenler hazırlıklı olmalıdır çünkü alışveriş için pahalı bir yer. Sahile kurduğunuz çadırdan çevredeki tuvalet ve duşlara ulaşabilirsiniz. Kamp alanınız kullanımı için herhangi bir ücret talebi yoktur.

Akyaka Kamp Alanı

Akyaka ilçesinde elverişli Muğla kamp alanlarında çadırınızı kurabilirsiniz.Orman kamplarında tuvalet, market, sıcak su ya da elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak alanlar vardır. Çadırı olmayan kişiler tesislerden çadır da elde edebilir. Azmak Nehri kıyısında da hoş manzaralı kamp yerleri vardır.

Turnalı Boncuk Koyu Kamp Alanı

Bu kamp alanı sıcak ve soğuk suyun birleştiği yer şeklinde ünlenmiştir. Sahil kenarında ücretsiz olarak kamp kurabilirsiniz. Muğla’nın merkezine 52 km uzaklıkta bulunur. Ormanlık alan ve denizin oluştuğu manzarada hoş bir kamp geçirebilirsiniz. Fakat ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden almalısınız.


Aksazlar Koyu Kamp Alanı

Çam ağaçlarının gölgesinde serinleyebileceğiniz bir yerdir. Muğla merkeze 4 km uzaklıktadır. Aksazlar Koyu’nda ılık ve sığ suda dilediğinizce yüzebilirsiniz. Kampçılar içinde duş ve tuvalet imkanları vardır. Yiyecek ve içecek alışverişi kamp alanına yakın olan işletmelerden yapılabilir.

Darboğaz Kamp Alanı

Sakin bir deniz manzarasıyla kamp yapmak isteyenler için uygun bir kamp alanıdır. Ücretsiz şekilde kullanılabilen alan ıssız bir bölgede yer alır. Araç ulaşımıyla Darboğaz Koyu’na girmeniz mümkün olmaz. Yaklaşık 1 km yürüyüş mesafesi vardır. Özel olarak tuvalet, duş ya da elektrik yoktur. Yakınlardaki yerlerden bu ihtiyaçları karşılayabilirsiniz.

İnbükü Kamp Alanı

Marmaris ilçesinde yer alan bir kamp alanıdır. Muğla kamp alanları içinde olan bölgede karavan sahipleri için 20, çadır sahipleri için 150 kamp alanı vardır. Bu plaj içerisindeki bulunan tesislerden alışveriş yapabilirsiniz.