Nevşehir’de kamp yapılabilecek 10 yer

Nevşehir kamp alanlarını sizler için derledik.
Nevşehir kamp alanlarını sizler için derledik.

Nevşehir'de Peri Bacaları manzaralı kamp yapabileceğiniz en iyi 10 yeri sizler için hazırladık. İşte Nevşehir kamp yerleri.

İÇİNDEKİLER

Türkye’nin turistik açıdan en hareketli illerinden biri Nevşehir’dir. Kapadokya bölgesi hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çeker. Bu güzel manzaralı şehirde kamp yapmak isteyenler de olacaktır. Nevşehir kamp alanları arasında bulunan en iyi 10 yer şu şekildedir

Güvercinlik Vadisi Kamp Alanı

Uçhisar Kalesi manzaralı bu vadide kamp yapmak muazzam bir duygudur. Adını bölgede bulunan güvercinlerden almıştır. Merkezden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı aldıktan sonra buraya gelmelisiniz. Uçhisar belgesinden yürüme mesafesinde olan bir bölgedir. Kampçıların ücretsiz şekilde konaklamasına izin verilir.

Aşk Vadisi Kamp Alanı

Göreme ilçesine çok yakın olan bu alan geniş bir vadidir. Peri bacaları ile çevrili olması eşsiz bir panoramik manzara sunar. Peri bacaları ile çevrili alanda yürüyüş yapmak muhteşem bir duygudur. Çevresinde bazı kafe ve restoranlar bulunur. Yiyecek ve tuvalet ihtiyacınızı bu şekilde karşılayabilirsiniz. Vadi çok geniş olsa da yeterli gölgelik alan bulmakta zorlanabilirsiniz.

Güllüdere Vadisi Kamp Alanı

Göreme ve Çavuşin ilçeleri arasında bulunan 4 km’lik bir alandır. Göreme Tarihi Milli Parkı’nın ortasında bulunan bir yerdir. Kampçıların çadır kurması için geniş düzlükler vardır. Çevrede yiyecek ihtiyacınızı karşılayabilecek kafeler bulunur. Vadide yer alan bazı işletmelerden atm kiralayabilirsiniz. Gün doğumunu izlemek için seçilebilecek en güzel yerlerdendir. Tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarınızı karşılamanız mümkün değildir.


Kaya Kamping

Çadır ve karavan kampçıları için uygun ücretli bir alandır. Ortak kullanım alanlarında tuvalet ve duş ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Vadi yürüyüşleri ile doğayla keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Bölgeye minibüslerle kolayca ulaşım sağlanır.

Devrent Vadisi Kamp Alanı

Peri bacaları ile çevrili ve Meryem Ana siluetinin olduğu bir alandır. Nevşehir kamp alanları arasında en çok ziyaret edilenlerdendir. Hediyelik eşya satan tesisler dışında yiyecek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız bir yer yoktur. Bu nedenle önceden hazırlıklı şekilde gitmeniz gereken ücretsiz bir Kamp Alanıdır.


Avanos Ada Kamping

Avanos’ta bulunan bu ücretli Kamp Alanında birçok imkan vardır. Tuvalet ve duşun yanında mutfak alanlarında kendi yemeğinizi de yapabilirsiniz. İçerisinde havuz, otopark ve bahçe alanları vardır. Güvenli bir kamp tatilini tercih edenler için daha idealdir. Çadır ve karavanlarla kamp kurmanız mümkündür.

Kızılçukur Vadisi Kamp Alanı

Kapadokya’nın ünlü sıcak hava balonları izleyebileceğiniz bir Kamp Alanıdır. Ücretsiz olan alanda birkaç kafe ve restoran bulunur. Yiyecek ihtiyaçlarınızı bu şekilde karşılayabilirsiniz. Tuvalet ihtiyacını da bu mekanlarda karşılamanız gerekir. Bölgede kamp ihtiyaçlarınız için başka tesisi yoktur. Kamp sürecinizde yürüyüş mesafesinde yer alan tarihi kiliseleri gezebilirsiniz.


Panorama Kamping

Bölgedeki en eski kamp alanlarından olan Panora Kamping Göreme’de bulunur. Ücretli bir Kamp Alanı olan bu yerde birçok ihtiyacınız karşılanır. Temel ihtiyaçların karşılanmasının yanında ata binme, ATV kiralama gibi aktivitelere de katılabilirsiniz. Tatilinizi bu şekilde aktivitelerle zenginleştirebilirsiniz.

Göreme Kamping Aquapark

1992 yılından beri hizmet sunan bu yerde donanımlı bir kamp yeri mevcuttur. Ücretli şekilde birçok ihtiyacınızı giderebildiğiniz bir yerdir. 70 karavan ve 50 çadır kapasitesi vardır. Tesis içinde düzenlenen sıcak balon turlarına katılabilirsiniz. İsteyen kampçılar atm ya da bisiklet kiralayarak keşif yolculukları yapabilir.

Dilek Kamping

Nevşehir kamp alanları arasında bungalov tarzı konaklama yerleri bulabileceğiniz bir alandır. Göreme merkezde bulunan Kamp Alanındaki imkanlardan ücretli şekilde yararlanabilirsiniz. Tuvalet, duş, wifi, mutfak alanı, buzdolabı gibi yerlerde ihtiyaçlarınızı karşılarsınız. Ayrıca kafe ve restoranlarında yemek yiyebilirsiniz. Tesisin kendine ait bir havuzu da bulunuyor. Kampçılar için birçok fırsat bu alandadır.