WhatsApp söyleşileri: Tesbihsiz Abi

​Tesbih dosyasında, @TesbihliAbi ile konuşmadan olmazdı. Mustafa Timûri’nin nasılsa sosyal mecralarla arası iyi dedik. Ve kendisiyle WhatsApp’tan söyleştik. Sohbete dâhil olmak için buyurun... 
​
​Tesbih dosyasında, @TesbihliAbi ile konuşmadan olmazdı. Mustafa Timûri’nin nasılsa sosyal mecralarla arası iyi dedik. Ve kendisiyle WhatsApp’tan söyleştik. Sohbete dâhil olmak için buyurun... ​

Tesbih dosyasında, @TesbihliAbi ile konuşmadan olmazdı. Mustafa Timûri’nin nasılsa sosyal mecralarla arası iyi dedik. Ve kendisiyle WhatsApp’tan söyleştik. Sohbete dâhil olmak için buyurun...

Kübra: Selamlar Mustafa Bey. Nihayet dergiden Kübra ben. Nasılsınız?

Mustafa Timûri: Es-selam. Teşekkürler.

Kübra: Tesbihli abiler üzerine kısa bir WhatsApp söyleşisi yapmak istiyoruz. İlk soruyu şuraya bırakıyorum. Siz müsait olduğunuzda cevaplayabilirsiniz :) Niçin tesbihli abi?

Twitter’da ilk zamanlarımdı, kendine kalıcı bir isim bulmaya çalışır hani insan... İşte o buhranlı anı yaşıyordum telefonun başında. Bir yandan da isim bulamadıkça gerilen sinirimi yatıştırmak için hırsla tesbih çekiyordum
Twitter’da ilk zamanlarımdı, kendine kalıcı bir isim bulmaya çalışır hani insan... İşte o buhranlı anı yaşıyordum telefonun başında. Bir yandan da isim bulamadıkça gerilen sinirimi yatıştırmak için hırsla tesbih çekiyordum

Mustafa Timûri: Twitter’da ilk zamanlarımdı, kendine kalıcı bir isim bulmaya çalışır hani insan... İşte o buhranlı anı yaşıyordum telefonun başında.

Bir yandan da isim bulamadıkça gerilen sinirimi yatıştırmak için hırsla tesbih çekiyordum. Bu kadar gerilecek ne var yahu, alt tarafı bir kullanıcı adı dedim ve tesbihe dair isim düşündüm.

Zaten çocukluktan beri abi denilmesine alışmış biri olarak geçici bir süreliğine tesbihli abi yapayım, dedim. Beğenirsem kalır, beğenmezsem değiştiririm. Çok uzattık lafı, yıllar oldu, işte hâlâ aynı isim.

Kübra: Yani tesbih çekmek sizi sakinleştiriyor. Ya evden tesbihsiz çıktığınızda, o zaman kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Mustafa Timûri: Fiziki boşluğunu fark etmemem mümkün değil, mutlaka geri dönüp alırım. Tabii bazen günü tesbihsiz geçirdiğim de oldu. İşte o zaman gün boyu her şeye hazırlıksız yakalanacakmışım hissini üzerimden atamadığımı söylemek abartı olmaz.

Kübra: Tesbih sizce neyin simgesi: Delikanlılık? Babacanlık? Maçoluk?

Mustafa Timûri: Tesbih sayesinde bu seçeneklerden birine haiz olayım diye düşünmedim hiç. Ama belki babacanlıkla alakası vardır.

Tesbih sevgimiz rahmetli babamızdan bize kaldı. Tabii bu konunun uzmanı değiliz ama elimizden düşürmeyişimizde babamızı örnek aldığımızı söyleyebilirim.

Kübra: Tesbihli abiler kaça ayrılır?

Mustafa Timûri: Abi ise ayrılmaz, tesbihli ise ayrılır. Yeryüzündeki tek tesbihli abi ben değilim ve eminim ki bu isimle anılan kim varsa hem sosyal hayatlarında hem karakterlerinde benzerlikler gösteriyordur.

Kübra: Tesbihli abla olur mu?

Mustafa Timûri: Tesbihe yüklenen anlama bakmak lazım öncelikle. Günlük hayatımda abla dediğim insanlar, tesbihi sadece zikir maksadıyla kullanıyorlar.

Kübra: Sizin tesbihe yüklediğiniz anlam?

Mustafa Timûri: Ölmüş, uzakta, yasak, habersiz ne olursa olsun sevdiğin her şeye sembolik olarak dokunmak, yanında taşıyabilmektir. İple birbirine tutturulmuş bir hatıra koleksiyonudur. Şahsi kanaatimdir, kesinlik içermez…

Kübra: Son olarak da kaç tesbihiniz olduğunu sorayım.

Mustafa Timûri: Dağıttığımdan elimde 10 tane kadar tesbihim kaldı. Hemen hemen hepsi büyük hatıraya sahip hediyeler. Ama yıllardır elimden düşürmediğim tek bir tesbih var. İşin aslı bir tek tesbihim var, diyorum genelde bu soruya.

Kübra: Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Tesbihli günler diliyorum :)

Mustafa Timûri: Ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar diliyorum :)