Sallinger Tribi

Sallinger
Sallinger

Sallinger Tribi havalıdır, ancak isteğe bağlı atılamaz. Sallinger Tribi atabilmesi için bir yazarın, Sallinger Tripli doğması gerekir, sonradan kazanılamaz, Allah vergisidir. Yine bir yazarın şimdiye kadar hiç röportaj vermemiş ve fotoğraf çektirmemiş olması onun, Sallinger Tripli olduğu manasına gelmez.

Yeni başlamanın kendisi zaten bir sorun değilmiş gibi Sallinger Tribi dediğimiz hadise, yazarın görünmezlik isteğidir: Röportaj vermemek, gazetelere, dergilere konuşmamak, fotoğraf ve video çekimlerinden kaçınmak gibi gibi refleksler bütünü... Pekala, bu hoş karşılanabilir, hatta saygı duyulabilir. Bir yazarın sadece metniyle gündeme gelmek istemesi, bir bakıma eserine güvendiğinin de ispatıdır. Bakınız, İhsan Oktay Anar...

Sallinger Tribi havalıdır, ancak isteğe bağlı atılamaz.1 Sallinger Tribi atabilmesi için bir yazarın, Sallinger Tripli doğması gerekir, sonradan kazanılamaz, Allah vergisidir. Yine bir yazarın şimdiye kadar hiç röportaj vermemiş ve fotoğraf çektirmemiş olması onun, Sallinger Tripli olduğu manasına gelmez. Yazar, henüz sınanmamış; fanzin, dergi veya gazetelerin ilgisini çekmemiş de gayet tabii olabilir. Bu durumda en sağlıklısı, genç yazarlara naçizane tavsiyemizdir ki; siz, siz olun sınanmadan caka satmaya kalkmayın.

Son olarak ey ehl-i sosyal medya; Sallinger Tribi Twitter hesabı olup tweet atmamak değil, Twitter hesabı olmamaktır2, bilginize sunarım.

Abimize selam olsun, bakınız kendisi de şöyle biridir:

  • 1 Trip, atılabilen bir ‘şey’dir.
  • 2 Hesap açıldıysa o tweet atılacak!