Teknoloji

Sabahın ilk ışıkları yüzüne vuruyorken o koca ejderhayı alt etmenin tatlı sarhoşluğu içindeydi.
Sabahın ilk ışıkları yüzüne vuruyorken o koca ejderhayı alt etmenin tatlı sarhoşluğu içindeydi.

Gecelerin Hakimi_K. zırhını kuşanıp atını mahmuzladı. Karşısına çıkan ilk zorluklar kolaydı, birer kılıç darbesiyle indiriyordu onları yere. Gece ilerlediğinde ise aman vermez düşmanlarla karşılaşması gerekiyordu. Bu vakte kadar hem tecrübesi artmış hem de daha iyi silahlara kavuşmuştu.

I

Yetişkinlere anlattığı masallarla ünlenen Şeyma K. kostümünü düzeltti, bir iki hafif öksürükle sesini ayarladı, ışıkların kararmasını bekledi. Sahneye çıktığında ona bakan kimi hevesli, kimi ilgisiz, kimi insta’ya story atmakla meşgul gözlerle karşılaştı. Derin bir nefes alarak o yaklaşık iki saatlik masal seansına başladı. Onlar muradına erip biz kerevetine çıktığımızda büyülü bir şey oldu. Bir anlığına kimse, ama hiç kimsenin aklına telefonuna bakmak gelmedi.

II

Gecelerin Hakimi_K. zırhını kuşanıp atını mahmuzladı. Karşısına çıkan ilk zorluklar kolaydı, birer kılıç darbesiyle indiriyordu onları yere. Gece ilerlediğinde ise aman vermez düşmanlarla karşılaşması gerekiyordu. Bu vakte kadar hem tecrübesi artmış hem de daha iyi silahlara kavuşmuştu. Kaç kere ölümlerden döndü. Sabahın ilk ışıkları yüzüne vuruyorken o koca ejderhayı alt etmenin tatlı sarhoşluğu içindeydi. Save edip Maliye’deki işine gitmek üzere hazırlanmaya başladı.

III

Kız istemeye gittiklerinde Fırat K. o sorudan daha fazla kaçamayacağını biliyordu: “Ee, oğlumuz ne iş yapıyor?” Efendim, dedi teknoloji sayesinde insanların manevi krizlerini atlatmalarına yardımcı oluyoruz, internet üzerinden destek veriyoruz. Pek anlamamışlardı. Efendim, dedi tekrar. İşimizin modern bir cihat biçimi olduğu söylenebilir. Kafaları iyice karışmıştı. Efendim, dedi kendine güvenini korumaya çalışarak, facebook ve instagram’da takipçi sayımız bir buçuk milyona ulaştı, çok ciddi etkileşim de alıyoruz. Müstakbel kayınpeder sinirlenmeye başlamıştı. Gelin kız dayanamadı babacım, dedi. Fırat internet üzerinden sevimlilik muskası satıyor.