Üç Kısa Öykü

Kızılderili
Kızılderili

Zaman Yolculuğu Araştırmaları biriminin yetkili profesöründen iki gündür haber alınamıyordu. Ofisinde bulunan kayıt makinesindeki son cümleler ise şöyleydi: “Test 2050. Sanırım bu defa başa”

Kızılderili

Kızılderili’nin biri avdan dönerken, şakalarıyla ün salmış orman ciniyle karşılaşmış. Orman cini, istemeden göründüğü bu adama bir dilek hakkı tanımak zorunda kalınca açgözlü Kızılderili çok zengin olmak istediğini söylemiş. Kuvvetli bir kahkaha atan orman cini açgözlü Kızılderili’ye iki çanta dolusu Amerikan doları vermiş. Hâlbuki doların icadına yüz yıldan fazla varmış.

Gazete

Ünlü yazar sabah uyanır uyanmaz kapısının önündeki gazeteyi alıp mutfağa geçti. Paketinden çıkardığı sigarayı yakmaya hazırlanırken gazetenin ilk sayfasında bu akşam oynanacak maçın sonucunu gördü. Gazete yarının gazetesiydi. Ufak bir şok yaşadıktan sonra bunun evrenin bir armağanı olduğunu düşündü. Günün ilk sigarası için çakmağına davrandı.

Elindeki gazetenin üçüncü sayfasında şöyle bir başlık vardı:

ÜNLÜ YAZAR DOĞALGAZ KAÇAĞI PATLAMASINDA ÖLDÜ

Yolcu

Zaman Yolculuğu Araştırmaları biriminin yetkili profesöründen iki gündür haber alınamıyordu. Ofisinde bulunan kayıt makinesindeki son cümleler ise şöyleydi:

“Test 2050. Sanırım bu defa başa”